Jönnek a Samsung ujjmozdulatokkal vezérelhető okostévéi

A mutogatva és hadonászva vezérelhető televíziók fejlettebb hangvezérléssel és szoftverrel hódítják meg a piacot.

Jönnek a Samsung ujjmozdulatokkal vezérelhető okostévéi

A Samsung a január hetedike és tizedike között megrendezésre kerülő CES 2014 alkalmával rántja le a leplet 2014-es Smart TV sorozatának egyes modelljeiről, amelyek meglehetősen érdekes szolgáltatásokkal, illetve funkciókkal büszkélkednek.

A 2014-es Smart TV család tagjait a legfrissebb hírek szerint ujjmozdulat-alapú gesztusvezérléssel látják el, ami az egyes funkciók kényelmes, távirányító nélküli vezérlését teszi lehetővé – a kívánt funkció eléréséhez csak a megfelelő ujjmozdulat levegőben történő végrehajtására van szükség. Lehet majd csökkenteni és növelni a hangerőt, és a csatornaváltás is megoldható lesz ilyen módszerrel. Ezeken kívül az előző lapra is visszaléphetünk a megfelelő ujjmozdulattal, vagy akár a videó lejátszását is megállíthatjuk – utóbbihoz ujjunkkal az óramutató járásával ellentétes kört kell rajzolnunk a levegőben. Az ujjmozdulatokat az adott Smart TV beépített kamerája érzékeli.

Az ujjmozdulat-alapú gesztusvezérlés mellett a kézmozdulat-alapú gesztusvezérlés is jelen lesz a repertoárban, ami már manapság is használható. Felemelt hüvelykujjal "lájkolhatjuk" a különböző Facebook bejegyzéseket, markoló mozdulattal pedig a különböző menüelemek kiválasztására nyílik mód. Egyenes tenyerünk mozgatásával a panelek közötti lapozásra is van lehetőség, de tenyereink egymáshoz közelítő és egymástól távolodó mozgatásával a tartalom nagyítását és kicsinyítését is kivitelezhetjük.

A mutogatás és a hadonászás mellett továbbfejlesztett hangalapú funkcióvezérlés is lesz a kínálatban. A Samsung 2013-as Smart TV-inél a hangalapú csatornaváltás viszonylag bonyolult, ugyanis a "change channel, channel number xx" formulát kell használni, de a jövőben ez megváltozik: elég lesz a kívánt csatorna számát kimondani. A hangalapú vezérlés egyébként a későbbiekben újabb 12 régióban válik majd elérhetővé, így összesen 23 országban használhatják majd a Smart TV tulajdonosok.

Ezzel együtt a hangalapú keresés is hatékonyabban, letisztultabban üzemel majd, és az alapvető alkalmazások esetében is lesz némi változás: az időjárás- és tőzsdeinformációkról az adott listaelemre kattintva bővített nézet tárul elénk.

Az újítások teljes listájáról a rövidesen kezdődő CES 2014 alkalmával hullhat le a lepel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward