Jönnek a kézmozdulatokkal irányítható ASUS PC-k

A kézmozdulatokkal vezérelhető ASUS számítógépek még idén forgalomba kerülnek.

Jönnek a kézmozdulatokkal irányítható ASUS PC-k

Az ASUS partnerkapcsolatba lépett a Leap Motion csapatával, az együttműködés gyümölcseként pedig még idén megjelenhetnek az első olyan felsőkategóriás ASUS noteszgépek, illetve egybegépek, amelyeket kézmozdulatokkal is vezérelhetünk.

A Leap Motion fejlesztőcsapata régóta dolgozik azon, hogy a vállalat által kifejlesztett technológia minél több fejlesztőhöz eljuthasson: eddig nagyjából 12000-en használják az innovatív eljárást, amely új távlatokat nyit a PC irányításban.

A Leap Motion megoldásáról dióhéjban annyit érdemes tudni, hogy a technológia egy 150 fokos látószögű érzékelőt használ, amely egyenként képes követni két kezünk mozgását, sőt, ezen felül mind a tíz ujjunkat, illetve azok mozgását is érzékeli - mindezt 290 képkocka/másodperces sebesség mellett. A precíz mozgáskövetéssel dolgozó eljárás segítségével kézmozdulatokkal irányítható a PC, ami átlagos funkciók vezérlésekor, illetve akár játékok vezérlésekor is jól jöhet. Az alábbi videó ízelítőt ad a technológia nyújtotta lehetőségekből.

 

Az ASUS első körben egyes kiválasztott felsőkategóriás noteszgépeit, illetve egybegépeit szeretné felvértezni a Leap Motion technológiájával, az új készülékeket pedig még az idei év folyamán piacra is szeretné dobni.

A vállalat terveivel kapcsolatban egyelőre pontosabb információ nem áll rendelkezésre, így kíváncsian várjuk a további részleteket.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward