Jönnek a "fogyasztásmentes készenléti" monitorok

A Fujitsu Siemens új monitora ténylegesen kikapcsol, ha nem kap jelet a géptől - majd újra beindul, amint ismét jönnek a jelek.

Jönnek a "fogyasztásmentes készenléti" monitorok

Készenléti állapot - van, aki használja, van, aki nem, sokszor pedig egyszerűen automatikus (például a monitoroknál, ha egy darabig üresjáraton hagyjuk a gépet), viszont valamennyi energiát mindenképpen fogyaszt...ott, egészen eddig.

A Fujitsu Siemens legújabb fejlesztésű monitora ugyanis abszolút semmit nem fogyaszt ilyen állapotban, mivel egész egyszerűen automatikusan kikapcsol akkor, ha a géptől nem kap jelet - majd, amint újra érkezik jel, máris újra életre kel.

Maga az ötlet elég egyszerűnek tűnik és legalábbis meglepő, hogy még eddig más nem állt elő vele - de jobb későn, mint soha. Az idei CeBIT alkalmával már meg is jutalmazták ezt az új monitort Az Év Innovációja díjával.

Különösen hasznosnak bizonyulhat a fejlesztés most, az emelkedő energiaárak korában, így több, mint valószínű, hogy hamarosan más gyártók is beépítenek majd hasonló takarékossági rendszereket a termékeikbe - bár az még kérdéses, hogy pontosan milyen típusú elektronikai eszközöknél is alkalmazható ez a megoldás; elvégre, ha a távirányítókat továbbra is szeretnénk használni, úgy legalább a jelfogadó egységnek mindig működnie kell - de ugyanakkor éppenséggel minden más ki is kapcsolhat egész addig, amíg meg nem kapja a várt jelet.

Külön pozitívuma végül a dolognak az is, hogy ezeket az "önkapcsoló" monitorokat várhatóan már idén nyáron forgalomba hozzák, az áruk pedig semmivel sem lesz magasabb a hagyományos testvéreikénél.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward