Jönnek a Corsair LS sorozatú SSD meghajtói

Az új, MLC NAND Flash alapokon és Phison vezérlőn nyugvó SSD meghajtók költséghatékonyak és a jelek szerint gyorsak is.

Jönnek a Corsair LS sorozatú SSD meghajtói

A Corsair új SSD meghajtókkal rukkolt elő, amelyek kifejezetten a költséghatékony SSD meghajtót kereső vásárlókat veszik célba. A Corsair Force LS sorozatban többféle példány is jelen van, kezdve a 60 GB-ostól a 120 GB-oson át egészen a 240 GB-os "csúcsmodellig".

A költséghatékony SSD meghajtók ezúttal nem LSI-SandForce vezérlőchipet használnak, hanem egy kevésbé ismert vállalatét, a Phison Electronics Corporation-ét. A Corsair sajnos nem árult el részleteket az újdonságokon használt SSD vezérlővel kapcsolatban, de a jelek szerint egy nyolccsatornás, PS3108-as típusú egységről lehet szó.

A Phison SSD vezérlőhöz szerencsére nem TLC, hanem MLC típusú NAND Flash memóriachipek kapcsolódnak, amelyek nem hivatalos információk szerint 19 nm-es csíkszélességgel készültek, méghozzá a Toshiba műhelyében. Az MLC NAND alapú Corsair Force LS sorozat tagjainak pontos specifikációi egyelőre sajnos nem szivárogtak ki, így mindössze annyi tudható, hogy a család tagjai akár 555 MB/s-os olvasási-, illetve 535 MB/s-os írási tempó biztosítására is képesek. A korábbi tendenciák alapján szinte teljes bizonyossággal kijelenthető, hogy az említett olvasási- és írási sebességeket csak a legnagyobb adattároló kapacitású modell tudja biztosítani, a többiek valamivel lassabbak lesznek.

Galéria megnyitása

Maga a Phison SSD vezérlő egyébként minden fontos támogatással rendelkezik: a termék TRIM és S.M.A.R.T. támogatást egyaránt kapott, sőt, hulladékgyűjtő algoritmus, illetve elhasználódás-kiegyenlítő algoritmus is dolgozik rajta annak érdekében, hogy a tárhely mindig a lehető legjobb teljesítményt nyújthassa, a lehető leghosszabb időn át.

A Corsair Force LS család tagjai természetesen 2,5 colos formátummal érkeznek, viszont nem 9,5 milliméter, hanem csak 7 milliméter vastagok lesznek, azaz kiválóan alkalmazhatóak akár 2,5 colos bővítőhellyel rendelkező ultravékony noteszgépekben is.

Az új SSD meghajtók közül a 60 GB-os modell 70 dollárba, 120 GB-os társa 110 dollárba, a 240 GB-os példány pedig 200 dollárba kerül. A gyártó mindhárom SSD meghajtóra három év garanciát vállal. Az újdonságok hamarosan megjelennek kereskedelmi forgalomban.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward