Jön az új Internet Explorer

Jön az új Internet Explorer

A Microsoft számára ma már az internetes biztonság és a könnyű használhatóság a legfontosabb szempont az Internet Explorer fejlesztésekor. Ennek köszönhetően lett napjainkra az IE8 a világ egyik legnépszerűbb internetes böngészője. A fejlesztők szerint az IE9 mind a kényelemre vágyó hétköznapi felhasználók, mind a különleges elvárásokkal bíró professzionális felhasználók igényeit maradéktalanul ki fogja elégíteni, hiszen az internetezés új szabványait valósítja meg, amelyek gazdagabb tartalmak gyorsabb, újszerű megjelenítését eredményezik.

A következő generációs webfelületek új sztenderdje, a HTML5 teljes támogatást kap az IE9-ben. A weboldalak gyorsabb megjelenítéséhez az IE9 kiaknázza a modern grafikus kártyák képességeit, mivel a megjelenítést a processzor átadja a grafikus kártya számára. Így a képi elemek szebben, a szövegelemek gyorsabban és jobban olvashatóan jelennek meg. Valamint nem szükséges egyedi lejátszó plugin-ok telepítése az ismert videoformátumok esetén, ezért például a YouTube-hoz, a Vimeóhoz és egyéb videomegosztó oldalak használatához nem lesz szükség a Flash telepítésére.

Az újabb többmagos processzorok képességeit kiaknázó új JavaScript motor kerül a böngészőbe a weboldalak gyorsabb megjelenítésének érdekében.

A webes fejlesztők és a honlapokat építők munkáját megkönnyítendő az IE9-ben további funkciók kerültek be a beépített fejlesztőeszköz-tárba, így a weboldalak tervezése, a vektorgrafikus elemek szerkesztése és a hálózati forgalom elemzése hatékonyabbá és könnyebbé válik.

"Az Internet Explorer 9-ben elérhetővé váló, videokártya által gyorsított HTML5 mérföldkő lesz a vizuális megjelenítés terén. Az Nvidia grafikus processzorainak teljesítményét kihasználó böngésző egy új világot nyit a vizuálisan gazdag webes alkalmazások fejlesztői számára" - mondta Drew Henry, az Nvidia GeForce és ION termékekért felelős igazgatója.

A fentiek mellett a Microsoft elindította a "Dallas"-t, Windows Azure platformon működő számításifelhő-alapú információs piacterét, amely harmadik fél - például a navigációs térképeiről ismert NAVTEQ - által készített adatcsomagokat tesz elérhetővé a webes es mobil alkalmazások fejlesztői számára. Ezek az adatcsomagok beépíthetők lesznek az alkalmazásokba, ezzel járulnak hozzá a ma még nem elérhető, különleges szoftverek elkészítéséhez.

"A piac legbiztonságosabb böngészője, az Internet Explorer 8 által kikövezett úton haladunk tovább az Internet Explorer 9 fejlesztésekor. Kettős célunk van: egyrészt, hogy olyan eszközt adjunk a felhasználók kezébe, amivel még egyszerűbben és hatékonyabban használhatják az internetet, másrészt pedig lehetővé tegyük a fejlesztők számára, hogy ma még elképzelhetetlen alkalmazásokkal kápráztassák el a felhasználókat - kommentálta a bejelentést Tóth András Mihály, a Microsoft Magyarország Windows üzletágának igazgatója.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward