Shop menü

JÖN AZ ÚJ DJI OSMO POCKET, ÉS TELJESEN MÁS SZINTET KÉPVISEL MAJD

Sok kiszivárgott infó után kiderült, mikor jön a DJI új zsebkamerája, ami óriási lépést fog előre tenni, és akár profik is kedvet kaphatnak hozzá.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
Jön az új DJI Osmo Pocket, és teljesen más szintet képvisel majd

Az elmúlt napokban már folyamatosan szivárogtak az információk a Osmo Pocket széria új generációjáról, de nem lehetett tudni, hogy mikor lesz a termék bemutatója. Most viszont a DJI felfedte a dátumot, rövidesen mindent megtudhatunk hivatalosan az újdonságról.

Október 25-én fogja a DJI bejelenteni az Osmo Pocket 3-at, és nagyon úgy fest, hogy ez a termék megváltoztatja majd az Osmo Pocketről korábban kialakult képet az emberek fejében.

A DJI az Osmo Pocketet azért alkotta meg, hogy egy olyan szükségkamerát adjon az embereknek, amit tényleg mindig maguknál tarthatnak. Jól tud jönni, ha minden kötél szakad, nincs kéznél egy komolyabb kamera, de valamit korrekt módon kell megörökíteni. Az Osmo Pocket 3 viszont a jelek szerint már egy olyan komoly zsebkamera lesz, ami akár még profiknak is a kezébe akadhat alkalomadtán.

Az Osmo Pocket és a Pocket 2 valóban egy korrekt tartalék videós eszköznek bizonyult, átlag felhasználók is rendszeresen vették ezeket, ha a kirándulásaik videózásához szerettek volna valamilyen kompakt kamerát. A Pocket 3 viszont már egészen más tészta lesz az eddigiek alapján. Sokkal nagyobb szenzor, jobb gimbal rendszer és nagyobb képernyő jellemzi majd, és érdekes kiegészítők fognak hozzá járni.

Ismereteink szerint itt már egy 1 colos CMOS szenzor lesz bevetésen, és 4K120 minőségben is lehet majd felvételeket rögzíteni. A stabilizálás minden korábbinál hatékonyabban fog menni, és több lehetőséget tartogat majd a felhasználók számára. Az ActiveTack 6.0 is része a csomagnak, ami a videózást fogja könnyíteni. Sztereó hangot rögzíthet a kamera.

Automatikus fókuszt használ majd a Pocket 3, és olyan a szenzor, hogy a teljes felületét lefedve biztosítja az AF támogatást. Egy meglehetősen nagy, 2 hüvelykes képernyőt sikerült már itt integrálni, amit lehet forgatni is. És itt jegyeznénk meg, hogy még mindig egy könnyedén zsebbe csúsztatható kameráról beszélünk. Elvileg még D-Log M támogatást is nyújtani fog, és 10 bites anyagokat is rögzíthet HDR videózáshoz.

Nem akarunk mindent előre mindent poént lelőni, de muszáj még azt megemlíteni, hogy egy továbbfejlesztett mágneses rögzítési megoldással egy sor különböző lencseelőtét készül majd hozzá gyárilag is. Ezekkel lehetőség lesz a látószögét módosítani, a haladó videósok pedig Black Mist szűrőkhöz is nyúlhatnak már. Rengeteg egyéb kiegészítő is lesz a kamerához.

Nagyon úgy fest, hogy a DJI Osmo Pocket 3 már egy olyan kamera lesz, amit különlegesebb helyzetekben bátran foghatnak munkára akár profibb filmesek is, vlogolásra pedig egy olyan eszköznek bizonyulhat, ami akár komolyabb kamerákat is kiválhat. Persze itt a zoommal nem sokat lehet játszani, továbbra is lesznek hátrányai, de a minőségben és a kezelhetőségben már nem sok kompromisszumot fog ismerni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére