Jön az OLED paneles Apple iTV?

A fura pletykák szerint az Apple első televíziói OLED panelre alapozhatnak, amelyek az LG műhelyéből érkezhetnek.

Jön az OLED paneles Apple iTV?

Régóta pletykálnak arról, hogy az Apple rövidesen belép a televíziók piacára, ám az utóbbi időben szokatlanul nagy a csend ezen a fronton. Jelentheti ez azt, hogy a projektet kukába dobták? Elvileg jelentheti, de a legfrissebb hírek szerint ilyesmiről szó sincs.

A Korea Herald informátorai szerint az Apple illetékesei későbbre halasztották a szóban forgó televízió gyártásának megkezdését. A dolgok jelenlegi állása szerint az új televízió gyártása jövőre indulhat meg, viszont nem LCD panelre, hanem OLED panelre épül majd. Az IBK Securities elemzője, Lee Seung-woo meg nem nevezett forrásokra hivatkozva azt állítja, az Apple eredetileg kétmillió 65 hüvelykes és 77 hüvelykes képátlójú televízió gyártására készült, amelyek mindannyian LCD panelre alapoznak. Az újdonságok szállítása a korábbi tervek szerint az idei év második felében kezdődhetett volna meg.

A terv időközben módosult: a vállalat az LCD panel helyett immár OLED panel alkalmazásában gondolkodik. A források szerint az Apple szakemberei már együttműködésbe is léptek egy meg nem nevezett helyi panelgyártóval, az együttműködésnek köszönhetően pedig rövidesen 65 hüvelykes képátlójú OLED mintapanelek készülhetnek. Hogy ki lehet a rejtélyes helyi panelgyártó? A feltételezések szerint nem más, mint az LG. Azt persze le kell szögezni, hogy a nagy képátlójú OLED panelek gyártása nehéz és rendkívül költséges feladat.

A fenti lépés meglepőnek tűnik, már ha egyáltalán van valóságalapja – kétségtelen tény persze az is, hogy az OLED-pletyka időről időre azért fel-felbukkan ebben a témakörben. Idővel kiderül, mi a helyzet.

Az átmeneti időszakban, azaz az iTV érkezése előtt valószínűleg az Apple TV-re fókuszál majd a cég. Erre persze szükség is lenne, ugyanis több mint egy éve már, hogy komolyabb hardveres vagy szoftveres frissítést kapott a termékcsalád, így az Amazon nemrégiben piacra dobott Fire TV-je mellett az Apple TV egy kicsit "idejétmúlt" szerkezetnek tűnik.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward