Jön az első Socket AM3-as Sempron CPU

Az AMD Socket AM3-as tokozással ellátott processzorai már régóta kaphatóak kereskedelmi forgalomban, a termékek kétcsatornás beépített DDR2-1066 MHz-es és DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatást kínáló memóriavezérlővel vannak ellátva. A 45 nm-es csíksélességű Socket AM3-asok ideális processzorok lehetnek azok számára, akik Socket AM2+-os rendszerükben processzort szeretnének cserélni, ám a jelenlegi alaplapjuktól nem kívánnak megválni. A termékek a DDR2-es memóriavezérlőnek köszönhetően ezekben a rendszerekben is tökéletesen működnek, így ha alaplapcsere mellett dönt a felhasználó, akkor a későbbiekben azt processzorcsere nélkül meglépheti. Fontos, hogy a Socket AM3-as processzorok visszafelé kompatibilisek a Socket AM2-es rendszerekkel, viszont ez fordítva nem igaz, azaz Socket Am3-as foglalatba nem helyezhetünk Socket AM2-es processzort.

Jön az első Socket AM3-as Sempron CPU

Az AMD Socket AM3-as tokozással ellátott processzorai már régóta kaphatóak kereskedelmi forgalomban, a termékek kétcsatornás beépített DDR2-1066 MHz-es és DDR3-1333 MHz-es memóriatámogatást kínáló memóriavezérlővel vannak ellátva.

A 45 nm-es gyártástechnológiával készülő Socket AM3-asok ideális processzorok lehetnek azok számára is, akik Socket AM2+-os rendszerükben processzort szeretnének cserélni, ám a jelenlegi alaplapjuktól nem kívánnak megválni. A termékek a DDR2-es memóriavezérlőnek köszönhetően ezekben a rendszerekben is tökéletesen működnek, így ha a későbbiekben majd alaplapcsere mellett dönt a felhasználó, akkor azt processzorcsere nélkül meglépheti. Fontos, hogy a Socket AM3-as processzorok visszafelé kompatibilisek a Socket AM2-es rendszerekkel, viszont ez fordítva nem igaz, azaz Socket AM3-as foglalatba nem helyezhetünk Socket AM2-es processzort.

A rövid kis kitérő után foglalkozzunk inkább a hír főszerelőjével. A Sempron 140-es modell az AMD első egymagos Sempron processzora, amely már Socket AM3-as tokozással érkezik. A termék 45 nm-es csíkszélességgel készül, 2,7 GHz-es magórajellel bír és 1 MB-nyi másodszintű gyorsítótárral van felvértezve. Ennél a modellnél a harmadszintű gyorsítótár hiánycikk, azt ugyanis nem tartalmaz a Sempron processzor (nem is lenne sok értelme).

A 45W-os TDP-vel büszkélkedő Sempron 140-es modell szállítása még a héten megindul, így a termékkel az európai üzletek polcain akár már csütörtök környékén is lehet majd találkozni. Az új, belépőszintű központi egység ajánlott végfelhasználói ára 40 dollár körül helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward