Jön az ATI Radeon HD 3000 család?

Az ATI, az AMD grafikai termékcsoportja jelenleg nagy munkával dolgozik RV670 kódnevű lapkakészletén, amivel célja, hogy visszatérjen a nagyteljesítményű grafikai megoldások piacára. A visszatérést nemcsak az új lapkakészlet és az ATI CrossFireX technológiája jelöli, hanem egy új modellszámozási séma, amivel az új termékvonal neve meg fog változni.

Jön az ATI Radeon HD 3000 család?

Az ATI, az AMD grafikai termékcsoportja jelenleg nagy munkával dolgozik RV670 kódnevű lapkakészletén, amivel célja, hogy visszatérjen a nagyteljesítményű grafikai megoldások piacára. A visszatérést nemcsak az új lapkakészlet az ATI CrossFireX technológiája jelöli, hanem egy új modellszámozási séma, amivel az új termékvonal neve meg fog változni.

Az RV670-alapú grafikus kártyák a korábban bejelentett ATI Radeon HD 2950-modell nevek helyett a HD 3800-at kaphatják. A chipről jelenleg a következőket tudjuk: DirectX 10.1, PCI Express 2.0, DisplayPort és kétszeres pontosságú lebegőpontos számítások támogatása. Habár az újítások száma összehasonlítva az R600-zal jóval több, a felhasználó teljesítményben nem biztos hogy arányos növekedést fog kapni. Ráadásul az AMD szerint az RV670 "R600-szintű teljesítményt fog nyújtani jobb hőtermelési és energiafogyasztási tulajdonságokkal".

A legutóbbi években hagyománnyá vált, hogy a jelenleginél nem sokkal gyorsabb kártyák nem kapnak az elődhöz képest radikálisan más nevet (például: ATI Radeon X1800 és ATI Radeon X1900, valamint az NVIDIA GeForce 8800 GTX és az NVIDIA GeForce 8800 esete). Azonban ha az új termék teljesen más architektúrával, jóval nagyobb teljesítménnyel és forradalmian új technológiákkal rendelkezik, akkor a termék neve az elődhöz képest jelentősen másabb lesz (például az ATI Radeon X1800, X1900 és X1950 kártyái után az ATI Radeon HD 2900 jelentős váltást jelent). Arra alapozva, hogy az RV670 biztos nem fog kétszeres teljesítményt nyújtani az R600-akhoz képest, kérdéses, hogy miért kap teljesen új családnevet, és miért ilyen magas számozást abban.

Az AMD nem kommentálta az elhangzottakat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward