Jön az AMD Neo, de nem törődik az Atommal

Hamarosan érkezik a gyártó új üdvöskéje, ám előzetes várakozásokkal ellentétben nem egy Atom-riválistól van szó, hanem egy drágább, gyorsabb, energiaéhesebb példányról, név szerint a korábban már megszellőztetett Yukon-platformra épülő Athlon Neo-ról.

Jön az AMD Neo, de nem törődik az Atommal

Hamarosan érkezik a gyártó új üdvöskéje, ám előzetes várakozásokkal ellentétben nem egy Atom-riválisról van szó, hanem egy drágább, gyorsabb, energiaéhesebb példányról, név szerint a korábban már megszellőztetett Yukon-platformra épülő Athlon Neo-ról.

Az AMD jelenlegi felhozatalához képest ez egy szép előrelépést is jelent, tekintve, hogy ez egy kisebb, médiaközpontú darab, amit ATI Mobility Radeon HD 3410-el kombinálnak - és így elvileg egy igen szép teljesítményre képes egységet eredményez, akár 1080p-s videólejátszással is.

Az Atomhoz azonban ennek semmi köze, és nem is arra tervezték, hogy azzal szálljon versenybe; ehelyett sokkal inkább úgynevezett "ultravékony" laptopokhoz szánják, amelyek - állításuk szerint - remekül ellesznek valahol félúton az olcsó netbookok és a drága ultrahordozhatók között.

Elsőként a HP jelentette be, hogy forgalomba fog hozni egy Neo-alapú nem-netbookot (ez a dv2-es lesz, 4GB RAM-al, 500GB HDD-vel, $6-800 körüli áron) - de hogy az ilyen gépek mennyire terjednek majd el, és hogy valóban egy újabb, külön kategóriát alkotnak-e, az még a jövő zenéje.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward