Jön az AMD FX-9370 dobozos változata?

Úgy tűnik, a Centurion processzorcsalád kisebbik tagja az OEM csatornák után végre a boltok polcain is megjelenhet, amennyiben hitelesek az információk.

Jön az AMD FX-9370 dobozos változata?

Az AMD Centurion processzorcsaládjának kisebbik tagja, az FX-9370-es modell eddig csak az OEM csatornákon keresztül volt elérhető, ám ez a helyzet hamarosan változhat, ugyanis a legfrissebb értesülések szerint várható, hogy a termékből szélesebb körben is elérhető dobozos kiadás is érkezik.

A dobozos, kifejezetten az üzletek polcaira szánt kiadás az FD9370FHW8KHK termékkódot kapja, listaára pedig 270 dollár lesz. Azt persze hozzá kell tenni, hogy ez az összeg még nem tartalmazza a helyi áfákat. A 270 dolláros ár napi árfolyamon számolva 60 000 forintot takar, ami a helyi áfával együtt 76200 forintos árat jelenthet, de az árazási gyakorlatot figyelembe véve a végső ajánlott végfelhasználói ár ennél idehaza az összegnél magasabb lesz. Az egyelőre nem világos, hogy az AMD a 220 wattos TDP-vel büszkélkedő újdonság mellé ad-e gyári processzorhűtőt.

Maga az FX-9370 az AMD 32 nm-es csíkszélességgel készülő Vishera lapkájára támaszkodik, amely összesen négy Piledriver modult, azaz nyolc darab "processzormagot" kínál a rendszer számára. A magok modulonként 2 MB-nyi másodszintű megosztott gyorsítótárral gazdálkodhatnak, a harmadszintű megosztott gyorsítótár mérete pedig 8 MB. A Socket AM3+-os processzorfoglalatba illeszkedő központi egység processzormagjai 4,4 GHz-es magórajelen üzemelnek, de ez az érték a TurboCore technológia jóvoltából terheléstől függően akár 4,7 GHz-ig is emelkedhet.

Az új processzor alkalmazása előtt persze feltétlenül körbe kell majd nézni az adott alaplap gyártójának weboldalán, hogy a legfrissebb BIOS támogatja-e az új központi egységet, nehogy kellemetlen meglepetésben legyen részünk.

Frissítés: Az új központi egység már elérhető webshopunkban, ahol jelenleg 81 000 forint körüli áron vásárolható meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward