Jön a Windows RT alapú Surface Mini?

Meglepő, de a Microsoft a jelek szerint még mindig lát fantáziát a Windows RT-ben.

Jön a Windows RT alapú Surface Mini?

Aki követi a legfrissebb pletykákat, valószínűleg már tudja, hogy a Microsoft új Surface Pro és Surface RT táblák piacra dobásán munkálkodik. Ez tehát már nem meglepő információ, az viszont annál inkább az, hogy a Surface RT-ből a jelek szerint érkezik egy kisebb képátlójú változat is.

A források szerint a Windows RT operációs rendszert futtató "Surface Mini" még ebben az évben megjelenik kereskedelmi forgalomban, méghozzá nem sokkal azután, hogy a Haswell alapú Surface Pro 2 és a Tegra 4 alapú Surface 2 debütált. Meglepő, hogy a Surface RT sorozat apró tagja 8 colos képátlójú érintőkijelzőt kap, amely mögött egy ARM alapú Qualcomm SoC teljesít szolgálatot. Operációs rendszerként természetesen a Windows RT legfrissebb változatát alkalmazza az újdonság, a Windows RT 8.1-et.

A jelek szerint idén ősszel nem csak a fentebb említett három modellel bővül a windowsos táblák sora, de ez aligha meglepő. Az viszont fura, hogy a Surface Mini lesz az egyetlen olyan 8 hüvelykes képátlójú megoldás, amelyen Windows RT operációs rendszer fut majd. A többi gyártó, azaz az Acer, a Dell, a Lenovo és a Toshiba mindannyian az Intel nemrég bemutatott Bay Trail platformjára építkeznek, és Windows 8-at használnak.

Abból kiindulva, hogy a Windows RT mekkora bukás volt, nem is csoda, ha a gyártók mellőzik. A Windows RT-nek addig volt igazán jelentősége, míg az Intel processzort alkalmazó táblák ára 500 dollár felett volt, ám most, hogy a Bay Trail bejött a képbe, új korszak köszönt be. Gondoljunk csak az ASUS 10,1 colos konvertibilis táblájára, amely Bay Trail alapokon nyugszik és 32 GB-os kiadása már 349 dollárért elérhető lesz, ráadásul Windows 8-as operációs rendszerrel és az Office Home & Student 2013-as kiadásával együtt. Ez alapján erősen valószínű, hogy a 8 hüvelykes Bay Trail táblák között szép számmal lesznek ennél még kedvezőbb árú megoldások is.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward