Jön a világ legvékonyabb és legkönnyebb 12 hüvelykes táblája

A Toshiba DynaPad a Wacom érintő-technológiáját kapja meg, ami 2048 nyomásszint megkülönböztetésére képes, így rajzoláshoz és jegyzeteléshez is kiváló.

Jön a világ legvékonyabb és legkönnyebb 12 hüvelykes táblája

A Toshiba a legújabb dynaPad személyében egy meglehetősen ütőképes Surface Pro 4 riválist mutatott be, ami nem csak könnyű, de extrém vékony is, ráadásul nem csak táblaként, hanem noteszgépként is használható, hála a mágnesesen csatlakozó billentyűzetnek.

A dynaPad sorozat első tagja még 1993 folyamán mutatkozott be, amikor az érintőkijelzős táblák még óriási újdonságok voltak a technológiai szektorban. Azóta eltelt jó néhány év: mára már rengeteg árszintet ostromolnak a különböző táblák, amelyek között szerencsére nem csak szürke, átlagos modellek lapulnak, mivel néha-néha egy-egy igazi gyöngyszem is feltűnik a kínálatban.

A Toshiba új dynaPad-ja pont ilyen gyöngyszem, hiszen a tábla mindössze 569 grammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig csak 6,6 milliméter, így jelenleg a világ legkönnyebb és legvékonyabb 12 hüvelykes képátlójú táblájának tekinthető. A 12 hüvelykes, IPS alapokon nyugvó érintőkijelző 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett dolgozik, felülete pedig különleges bevonatokat kapott, amelyek segítenek az ujjlenyomatok elleni harcban, valamint a zavaró tükröződéseket is hatékonyan kiszűrik. Az érintő támogatásban rejlő lehetőségeket ujjal és speciális érintőtollal egyaránt kiaknázhatjuk – utóbbi ezúttal különösen érdekes, mivel a Wacom Active Electro-Static technológiáját alkalmazza. A 2048 nyomásszint megkülönböztetésére képes TruPen érintőtollal a jobb- és balkezesek egyaránt készíthetnek rajzokat és jegyzeteket.

A rendszert olyan kényelmesen és egyszerűen lehet használni, mint ha egy B5-ös formátumú lapra jegyzetelnénk – gyakorlatilag a kijelző – méretét tekintve – pont ezt a papírformátumot követi. Az érintőtollal kiemelkedően pontosan lehet dolgozni, a rendszer még a toll dőlésszögét is érzékeli, így a táblán tökéletesen érvényesül saját írási vagy éppen rajzolási stílusunk. A hatékony működésben a kijelző is remek partner, ugyanis gondoskodik róla, hogy az írás közbeni véletlen érintésekből ne legyenek hibák. A dynaPad gyárilag több olyan alkalmazást is tartalmaz, amelyekkel tökéletesen kiaknázhatóak az említett technológiában rejlő lehetőségek – a kínálatban a TruNote, a TruCapture, a TruRecorder, a TruNote Clip és a TruNote Share egyaránt jelen van. A hang- vagy kézírás-alapú jegyzeteket az említett alkalmazások segítségével könnyedén megoszthatjuk, vagy éppen felhasználhatjuk, de a tartalmak akár e-mailben is elküldhetőek, sőt, PowerPoint prezentációba is beágyazhatóak.

A dynaPad igény esetén klasszikus noteszgépként is használható, hála a mellékelt teljes méretű billentyűzetnek, ami érintőpadot is tartalmaz. A termék laptop üzemmódban nagyjából 966 grammot nyom a mérlegen, vastagsága pedig 1,5 millimétertől 19 milliméterig terjed – olvasható a hivatalos sajtóközleményben. Hardver tekintetében 1,44 GHz-es órajelen ketyegő Intel Atom processzorral és 4 GB-nyi rendszermemóriával gazdálkodhatunk, az viszont nem derült ki, hogy a termék mekkora adattároló kapacitással bír.

A Toshiba újdonsága várhatóan a következő év első negyedévében válik elérhetővé globális szinten, de Japánban már decemberben az üzletek polcaira kerülhet, méghozzá 1080 dollár körüli listaáron. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy a többi térségben pontosan mennyibe kerül majd az újdonság.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward