Jön a világ legkönnyebb elektromos gördeszkája

Az újdonság akkor jöhet igazán jól, ha kisebb távokat kell leküzdeni, és a kerékpár valami miatt nem jöhet szóba. A termék még mobil külső akkumulátorként is működik

Jön a világ legkönnyebb elektromos gördeszkája

Egyre több alternatíva közül választhatnak mindazok, akik az autó és a tömegközlekedés helyett valami mással szeretnék letudni a mindennapi városi közlekedést – és ezért hajlandóak egy picit mélyebben is a zsebükbe nyúlni.

Galéria megnyitása

Kisebb távok leküzdésére – ha nem akarunk benzinre költeni – jó választás lehet egy elektromos kerékpár vagy egy elektromos robogó, amennyiben a hagyományos kerékpár valami miatt nem felel meg – mert mondjuk nem akarunk leizzadva beesni a munkahelyünkre. Néhányan a görkorcsolyát vagy gördeszkát is életképes alternatívának tartják nagyvárosi közlekedésre, mások pedig a roller formájában találták meg a megoldást a rövidebb távok leküzdésére.

Galéria megnyitása

Most egy újabb alternatíva tűnt fel a színen, ez pedig nem más, mint a világ legkisebb és legkönnyebb elektromos gördeszkája. A Bolt névre keresztelt termék kiválóan alkalmas kisebb távok leküzdésére, ha már unjuk a sétát. A Boltot tervezője, Lorenzo Cella azért alkotta meg, mert megunta, hogy az egyetem területén belül a napi séta másfél órát vett igénybe, amit egyébként értelmesebb célokra is fel tudna használni. Felmerült benne az ötlet, hogy a problémára kiváló megoldás lehetne egy elektromos gördeszka, amit használat után könnyű cipelni, illetve elpakolni. A gondolatot tett követte, így megszületett a Bolt. Az újdonság a maga 4 kilogrammos tömegével kategóriájának legkönnyebb képviselője, de alapterülete sem nagy, hiszen csak 597 milliméter hosszú és 254 milliméter széles.

Galéria megnyitása

A klasszikus gördeszkának kinéző újdonság persze elektronikával is fel van szerelve: a vezérlés mellett egy 2000 wattos elektromos motor is helyet kapott rajta, amelynek egy 5000 mAh-s akkumulátorcsomag szolgáltatja az energiát. A termék használatához csak némi egyensúlyérzékre van szükség, vezérlése ettől eltekintve egyszerű: aki gördeszkázni tud, az a Boltot is tudja használni. A gyorsítás és a fékezés joystick alapú vezérlőrendszer segítségével oldható meg, egyetlen teljes akkumulátortöltéssel pedig picivel több, mint 10 kilométert tehetünk meg, ami a tömeg és a méret alapján nem hangzik rosszul.

Galéria megnyitása

Az elektromos gördeszka csúcssebessége majdnem 21 km/h, ami ebben a kategóriában bőségesen elég. A hatótávot egyébként a sebesség mellett egyéb dolgok is befolyásolják: mennyi és mekkora emelkedőt kell leküzdeni, illetve az sem mindegy, milyen nehéz az illető, aki a Boltot használja. A fedélzeten helyet foglaló lítium-polimer akkumulátor 60-90 perc alatt tölthető fel teljesen, de akár külső akkumulátorként is funkcionálhat, hála az alul elhelyezett USB portnak: az energiaforrással akár 20x is feltölthető egy iPhone.

A bolt világítással is fel van vértezve, akkumulátorának töltése pedig akár autós szivargyújtós töltőről is megoldható, így akár autó mellett, kiegészítő megoldásként is bevethető. Persze a napi mozgást – egészségünk védelme érdekében – semmiképpen sem szabad teljes mértékben kiváltani.

Galéria megnyitása

Az Indiegogo kampány keretén belül 50 000 amerikai dollárnak kell összejönnie ahhoz, hogy a Bolt kereskedelmi forgalomba kerülhessen, ez jó eséllyel meg is lesz, mert már a hír írásának pillanatában sem hiányzott sok hozzá. Aki támogatni szeretné a projektet, 549-599 dollárt kell erre szánnia, ha elsők között szeretne hozzájutni a különlegességhez.

A végleges kiskereskedelmi ár várhatóan 999 dollár lesz.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap