Jön a világ leggyorsabb 240 GB-os pendrive-ja

A szupergyors 240 GB-os modell mellett egy 120 GB-os, illetve egy 60 GB-os USB 3.0-s pendrive-ot is piacra dob a Mushkin.

Jön a világ leggyorsabb 240 GB-os pendrive-ja

A Ventura Ultra pendrive-ok elegáns, viszonylag nagyméretű házban kapnak helyet, amely a repülőgépiparban használatos, rendkívül jó minőségű alumínium alapanyagból készült. A strapabíró ház elegáns dizájnnal rendelkezik és megfelelő védelmet biztosít a benne lapuló elektronikának. Maga a ház egyébként 73,3 milliméter hosszú, 19,88 milliméter széles és 9,07 milliméter vastag, azaz nem egy apró megoldás.

Az újdonságok az LSI-SandForce egyik vezérlőjét alkalmazzák, ám az egyelőre nem derült ki, pontosan melyiket. Az viszont már biztos, hogy a termékek NAND Flash memóriachipjei nyolc csatornán keresztül kapcsolódnak a vezérlőhöz, így félelmetesen magas adatátviteli sebességek elérésére van mód. A család tagjai olvasás alkalmával akár 450 MB/s-os, írás alkalmával pedig akár 445 MB/s-os tempót is diktálhatnak, ami igen jól hangzik, tekintve, hogy natív USB 3.0-s kapcsolatot használó pendrive-okról van szó. A hivatalos weblap arról nem tesz említést, hogy a 60 GB-os, 120 GB-os és 240 GB-os modellek esetében egymáshoz képest mutatkozik-e sebességkülönbség - minden terméknél ugyanazok a sebességadatok láthatóak. Erős a gyanúnk, hogy ezek a sebességek csak a 240 GB-os modell esetében érhetőek el, a 120 és 60 GB-os modellek pedig valamivel lassabbak lesznek.

A zökkenőmentes adatátvitelt az USB Attached SCSI Protokoll garantálja, amellyel maximálisan kiaknázhatóak az adatátviteli sávszélességben rejlő lehetőségek, hiszen egyidejűleg több másolási feladat kezelésére is van mód, mivel a másolási feladatok párhuzamosan futnak, nem sorba rendezve, mint a BOT (Bulk Only Transport) esetében, ahol újabb másolási feladat elkezdése előtt meg kell várni a korábbi feladat végét.

A két év garanciával érkező Ventura Ultra pendrive-ok természetesen kompatibilisek a régebbi USB szabványokkal is, igaz ezeknél az USB 3.0-hoz képest jelentősen lassabb adatátviteli tempóra kell felkészülni.

A Mushkin Ventura Ultra pendrive sorozata október hetedikétől válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban. A termékek várható ajánlott végfelhasználói árai egyelőre nem ismertek, de mivel szupergyors megoldásokról van szó, így az árcéduláik is borsosak lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward