Jön a vezeték nélküli USB kapcsolat

Az USB-IF szakemberei új szabvány fejlesztésébe fogtak, amelynek köszönhetően vezetékek nélkül aknázhatjuk ki az USB protokollban rejlő lehetőségeket.

Jön a vezeték nélküli USB kapcsolat

Az USB Implementers Forum szakemberei megkezdték a Media Agnostic USB specifikáció kifejlesztését, amely lehetővé teszi, hogy az USB szabványban rejlő lehetőségeket kábelek alkalmazása nélkül, kényelmesen kiaknázhassuk, akár különböző USB-s eszközökről, akár USB-s dokkoló egységekről van szó. Az újítás rengeteg új lehetőséggel kecsegtet, aminek a felhasználók döntő többsége egészen biztosan örülni fog.

A friss szabvány keretén belül minden fontosabb operációs rendszerhez készül majd alkalmazásprogramozási-interfész (API), valamint nyílt forráskódú és operációs rendszer specifikus driverek is rendelkezésre fognak állni a különböző USB osztályokhoz. Emellett gyártó-specifikus eszközillesztő-szoftverek is készülnek, amelyek a gyártó-specifikus USB-s eszközöket veszik célba.

Galéria megnyitása

Az új szabvány kifejlesztésében a Wi-Fi Alliance szakemberei is segítenek az USB-IF mérnökeinek, méghozzá úgy, hogy rendelkezésükre bocsátják a WiGig Serial Extension 1.2-es szabvány specifikációját, így a Media Agnostic USB szabvány eleinte erre alapoz majd. A WSE szabvány egyébként már eddig is magában foglalta az USB protokoll támogatását. A Media Agnostic USB szabvány természetesen nem csak az USB 3.0-s, hanem az USB 2.0-s szabvánnyal is tökéletesen kompatibilis lesz.

Annak érdekében, hogy az MA USB szabvány 1.0-s kiadása minél hamarabb elkészülhessen, az USB-IF illetékesei egy Media Agnostic USB munkacsoportot is létrehoztak, amelynek az új szabvány kifejlesztésével kapcsolatos teendők elvégzése lesz a legfőbb feladata.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap