Jön a Sapphire eddigi leggyorsabb Radeon R9 390-ese

A TOXIC jelöléssel ellátott modell GPU-ja a referencia modelleknél megszokott 1000 MHz helyett immár 1120 MHz-en ketyeg, természetesen kellő hűtés mellett.

Jön a Sapphire eddigi leggyorsabb Radeon R9 390-ese

A Sapphire egy különleges videokártyát készített, amely a Radeon R390 TOXIC nevet viseli, különlegessége pedig az, hogy komoly órajel-emelésen esett át, így a Sapphire eddigi leggyorsabb Radeon R9 390-es videokártyájának tekinthető.

A nyomtatott áramköri lapon a már jól ismert Grenada GPU teljesít szolgálatot, amely 28 nm-es csíkszélességgel készül. Ez a grafikus processzor 2560 stream egységet, 160 textúrázót és 64 renderelő egységet állíthat csatasorba, a 8 GB-nyi GDDR5-ös fedélzeti memóriával pedig 512-bites adatsínen keresztül tartja a kapcsolatot. A melegedő komponensek fölé ezúttal egy nagyméretű alumínium hűtőlap került, ami a nyomtatott áramköri lap minden fontosabb részegységét lefedi, azaz a memóriachipeket, illetve VRM áramkör komponenseit is hűti. Plusz a NYÁK merevítéséről is gondoskodik, hiszen egy viszonylag vastag lapról van szó.

A GPU a referencia modellekkel ellentétben már nem 1000 MHz-es, hanem 1120 MHz-es órajelen ketyeg, viszont a GDDR5-ös memóriachipek megúszták a tuningot, így a már megszokott 6 GHz-es effektív órajelen dolgoznak. A megfelelő hűtőteljesítményt egy egyedi tervezésű, hőkamrás talpazattal ellátott videokártya hűtő biztosítja, amely 8 milliméteres átmérőjű hőcsövekkel, illetve két hűtőtömbre osztott alumínium lamellákkal vezeti el a termelődő hőt. A hűtőtömb fölé három darab ventilátort szereltek, amelyek egyenként 100 milliméteres átmérővel bírnak. A videó kimenetek között két dual-link DVI, egy HDMI és egy DisplayPort csatlakozó sorakozik.

A Sapphire Radeon R9 390 TOXIC a jelenlegi információk szerint csak Ázsia egyes részein válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, az viszont egyelőre nem derült ki, hogy az újdonság listaára pontosan hogyan alakul.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward