Jön a Miracast, egyszerűbb lesz a WiFi-s tartalommegosztás

A WiFi Szövetség vezeték nélküli tartalommegosztó szolgáltatása, a Miracast a jelek szerint megkezdte terjeszkedését.

Jön a Miracast, egyszerűbb lesz a WiFi-s tartalommegosztás

A nemrégiben bejelentett Miracast technológia WiFi alapokon nyugszik és lényege abban rejlik, hogy segít a különböző vezeték nélküli eszközök közötti egyszerű, gyors és biztonságos tartalommegosztásban.

A Miracast minősítéssel ellátott gépek között egyszerűen lehet majd fotókat, képeket és videókat streamelni. A megfelelő eszközök között WiFi hálózat nélkül, Ad-Hoc módon lehet kapcsolatot teremteni, hála a WiFi Direct eljárásnak, amely a szolgáltatás alapját képezi. Az eljárás keretén belül tartalomvédett anyagok streamelésére is lesz lehetőség, ugyanis a technológia ugyanazt a megbízható tartalomvédelmi eljárást alkalmazza, amely manapság a kábel alapú videójel-továbbításnál is használatos. Itt minden bizonnyal a DHCP-ről van szó.

A Miracast támogatással ellátott eszközök között az egyszerű beállítások elvégzése után automatikusan WPA2-es adattitkosítás mellett üzemelő vezeték nélküli kapcsolat jön létre, így az összes multimédiás tartalom megosztása védett módon történik. A kényelmes, vezeték nélküli tartalommegosztást kínáló eljárás az okostelefonok és a táblák mellett set-top-boxokban és televíziókban is helyet kap majd. A Miracast eljárást támogató eszközök az oldalt is látható „Wi-Fi Certified” matricát viselik, amely egyben azt is jelenti, hogy az eszközök WiFi Direct támogatással érkeznek.

A WiFi Szövetség már be is jelentette a Miracast támogatással ellátott termékek első hullámát. A technológiát támogató vállalatok között megtalálható a Broadcom, a Texas Instruments, valamint az Nvidia, sőt, még a Qualcomm is jelen van köztük. Külön jó hír, hogy a Miracast az Intel WiDi eljárásával is tökéletesen kompatibilis.

A neves gyártók közül az LG, a Samsung és a Sony kínálatában is találhatunk majd Miracast támogatással ellátott eszközöket. A Samsung kínálatában pedig már jelen is van néhány ilyen megoldás: az egyik a Galaxy S III-as okostelefon, a másik pedig az Echo-P sorozatú televízió család.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward