Jön a Logitech új, karcsúsított mechanikus billentyűzete

A numerikus billentyűzet nélkül érkező "apróság" RGB LED-es háttérvilágítást, valamint Romer-G típusú kapcsolókat kapott.

Jön a Logitech új, karcsúsított mechanikus billentyűzete

A Logitech egy új billentyűzetet készített, ami mechanikus billentyűivel, RGB LED alapú háttérvilágításával és meglehetősen kompakt felépítésével ezúttal azokat a játékosokat veszi célba, akik szeretik magukkal cipelni számítógépüket egy-egy LAN partyra. Rajtuk kívül persze mindenki másnak is ajánlható az újdonság, ha kompakt, modern, gyors mechanikus billentyűzet beszerzése a cél.

A G410 Atlas Spectrum TKL Mechanical Gaming Keyboard névre keresztelt újdonság több érdekességet is tartogat. Elsőnek mindjárt itt van a kompaktsága, amit annak köszönhet, hogy nincsenek rajta dedikált makró gombok, mint ahogy numerikus billentyűzet sem – utóbbi miatt szerepel a nevében a TKL, azaz TenKeyLess kifejezés.

A rendhagyó dizájnnal rendelkező billentyűzet fedélzetén Romer-G típusú mechanika teljesít szolgálatot, amely a konkurens megoldásokhoz képest akár 25%-kal gyorsabb billentyűlenyomást is biztosíthat, mivel a billentyűnek csak 1,5 milliméternyi utat kell megtennie a nyugalmi állapottól a lenyomási pont eléréséig. A mechanika további pozitív tulajdonsága, hogy rendkívül strapabíró: a Romer-G alapú billentyűk a tesztek alapján akár 70 millió leütést is kibírnak élettartamuk során, ez pedig akár 40%-kal hosszabb élettartamot is jelenthet a riválisok mechanikáihoz képest.

A kompakt billentyűzet RGB LED alapú világítást kapott, a világítás színe és fényereje pedig billentyűnként módosítható, így minden játékhoz egyedi profilt hozhatunk létre – minden egyes billentyűnél 16,8 millió színárnyalat közül választhatjuk ki a megfelelőt. Ehhez csak a Logitech Gaming Software telepítésére és használatára van szükség. A termék egyébként Logitech Arx Control támogatást szintén kapott, így az ingyenes mobilapp jóvoltából Android vagy iOS alapú mobileszközünkön hasznos információkat jeleníthetünk meg játék közben – egyebek mellett a PC különböző paramétereinek alakulását is nyomon követhetjük. A billentyűzethez természetesen kivehető Arx Control dokkoló is jár.

Az új klaviatúra a helytakarékos kivitel miatt ugyanazon az asztalon nagyobb mozgásteret kínál az egér számára, mint a hagyományos példányok, ami az alacsony DPI beállítással játszó gamerek számára rendkívül jól jöhet. Noha dedikált multimédiás gombok nincsenek az újdonságon, azért a multimédiás lejátszást segítő funkcióbillentyűk most is helyet kaptak a kínálatban, sőt, a Windows gomb gyors letiltását segítő billentyű sem hiánycikk.

A két év garanciával érkező újdonság 390,5 milliméter széles, 185,2 milliméter magas és 35,5 milliméter mély, tömege pedig kábellel együtt is csak 830 gramm. A termék 1,8 méter hosszú USB 2.0-s kábelen keresztül kapcsolódik az adott rendszerhez.

A Windows 7, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszerekhez passzoló G410 Atlas Spectrum októbertől kezdve lesz elérhető kereskedelmi forgalomban, listaárát pedig 47799 forintban határozták meg.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward