Jön a legújabb iRex-olvasó, Európába is

Az iRex legújabb e-olvasója 8,1 hüvelykes, karcsú, szögletes és minimalista - de persze e-olvasóknál hardver téren viszonylag kevés is az újítási lehetőség. Szoftver téren viszont annál többet nyújt.

Jön a legújabb iRex-olvasó, Európába is

Az iRex legújabb e-olvasója 8,1 hüvelykes, karcsú, szögletes és minimalista - de persze e-olvasóknál a hardverek terén viszonylag kevés is az újítási lehetőség. Szoftver téren viszont annál többet nyújt.

A készülék hátulja gyakorlatilag sima fekete műanyag, az eleje matt szürke. Az operációs rendszerben navigálni vagy a készülék bal oldalán elhelyezkedő gombbal, vagy ceruzával lehet - ujjal azonban nem, mivel az érintőpanelt a képernyő mögött helyezték el a láthatósági problémák elkerülése végett.

Ennek köszönhetően a képernyő valóban nagyon szép és kontrasztos is, mentes minden ragyogástól - ellentétben például a Sony érintős Reader-jeivel. A jelek szerint a lapozás is minden eddiginél gyorsabb (egy kicsivel), valamint 90 fokkal el is forgatható a szöveg a képernyőn.

A már említett oprendszer összetettebb a legtöbb más e-olvasóénál: ikonok, menük, számos funkció - bár semmi igazán szokatlan vagy forradalmi, csak épp minden szépen takarosan össze van szedve és kategorizálva. Európába elvileg jövő év közepére érkezik meg. Az itteni ár még kérdéses, bár az USA-ban (ahol októberben bukkan majd fel) 400 dollár ellenében számíthatnak rá.

Rendelkezik természetesen 3G-vel is online könyvesboltok és könyvtárak elérése érdekében, újságokat is olvashatunk vele, valamint számos formátumot is támogat, ePub-tól PDF-en és TXT-n át eReader-ig és Fictionwise-ig. 2GB memóriával szerelték fel, ami a maga kb. 1500 könyvnek megfelelő kapacitásával külön kártyák nélkül is elég lehet jódarabig.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward