Jön a leggyorsabb gyári GeForce GTX 460

Jön a leggyorsabb gyári GeForce GTX 460

A Point of View és a TGT csapat közötti együttműködés meghozta első gyümölcsét: megkezdődött az első közös fejlesztésű videokártya forgalmazása, amely az együttes erővel létrehozott Beat sorozatban kap majd helyet. A GeForce GTX 460-as alapokon nyugvó újdonság a piac összes GTX 460-as megoldását maga mögé utasíthatja, ugyanis a kártya gyárilag rendkívül magas órajelekkel rendelkezik.

A GF104-es GPU-s kártya ugyanúgy DirectX 11-es támogatással érkezik, mint a piacon lévő összes többi társa és hozzájuk hasonlóan szintén 336 CUDA mag dolgozik benne. A termék 768 MB-os és 1024 MB-os változatokban kerül forgalomba: előbbinél 192-bites, míg utóbbinál 256-bites adatsín húzódik majd a GPU és a memória chipek között, mint azt már megszokhattuk. A különbséget nem is itt, hanem az órajeleknél kell keresni: egy referencia GeForce GTX 460-as modell 675 MHz-es magórajellel, 1350 MHz-es shader órajellel és 3600 MHz-es effektív memória órajellel érkezik, a POV újdonságánál azonban a GPU 855 MHz-en, a shaderek 1710 MHz-en, a memóriachipek pedig 4020 MHz-es effektív órajelen ketyegnek, ami komoly gyári tuningot jelent. A termék két darab DVI és egy HDMI porttal érkezik.

A Point Of VIew belsős tesztjei alapján a kártya a tuningnak köszönhetően 33%-kal gyorsult a 3DMark Vantage Extrém profiljával lefuttatott tesztek szerint, de az előnyt plusz FPS-ek formájában a játékok alatt is lehet majd érezni, még ha nem is ekkora mértékben.

A POV/TGT GeForce GTX 460 BEAST hamarosan elérhető lesz az üzletek polcain is, ajánlott végfelhasználói árával kapcsolatban azonban egyelőre nem érkeztek információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward