Jön a következő generációs Eee PC

Az ASUS nem pihen, tervei szerint az idei CES-en (Consumer Electronics Show) fogja bemutatni az Eee PC új generációját.

Jön a következő generációs Eee PC

Az ASUS nem pihen, tervei szerint az idei CES-en (Consumer Electronics Show) fogja bemutatni az Eee PC új generációját.

A vállalat nem sok hírt közölt az oldalán, csupán annyit, hogy az új generációs Eee PC tartalmazni fogja a WiMAX technológiát. Ez egy telekommunikációs gyűjtőfogalom, aminek célja a nagy távolságokon keresztül történő vezetéknélküli adattovábbítás. Ez történhet számos módon, például mobiltelefonhálózat használatával.

Az ASUS számára a következő generációs Eee PC alapjának az Intel Menlow platformja tűnik a legjobb választásnak. Ez támogatja a 3G és WiMAX technológiákat, valamint jobb hatásfokkal rendelkezik. A jelenlegi konfiguráció 90 nm-es 900 MHz-es Celeron M processzort tartalmaz (ami 630 MHz-en fut). Az Intel Menlow platformja már támogatja a 45 nm-es Silverthone processzorokat, ami tízszer nagyobb hatékonysággal rendelkezik a Celeron M és Pentium M processzorokénál.

A jelenlegi Eee PC 7-hüvelyk méretű kijelzőt tartalmaz, aminek maximális felbontása 800x480 pixel. A kritikusok a hordozható számítógép ezen pontját támadták a legjobban. Éppen ezért az ASUS a következő generációban nagyobb, 8,9 hüvelyk méretű kijelzőt épít, aminek 1024x600-as felbontása egy időre elcsitíthatja a támadókat.

A Commercial Times szerint a jelenlegi 7-hüvelykes panel legyártási költsége 40 dollár, a nagyobb 8,9-hüvelykesé pedig 55-60 dollár.

Az Eee PC jelenleg számos változatban érhető el: 2G Surf, 4G Surf, 4G és 8G. Az árak 299 dollárról indulnak és 499 dollárig tartanak.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward