Jön a következő generációs 3DMark

A Futuremark szoftvermérnökei egy percig sem pihennek: a szakemberek a célegyenesben tartanak, már ami a következő generációs 3DMark szoftver, a 3DMark 11 fejlesztését illeti. Az újdonság a hírek szerint a napjainkban forgalomban lévő videokártyák számára igazi kínzóeszköz lesz, ugyanis azokat kő keményen megizzasztja majd a szoftver.

Jön a következő generációs 3DMark

Az új 3DMark a DirectX11-ben rejlő lehetőségek kiaknázására lesz kihegyezve, így számos hardveres tesszellációra alapozó tesztet is láthatunk majd az új szoftverben. Az alkalmazást a szoftvermérnökök úgy írták meg, hogy az képes lesz kiaknázni a jelenlegi és a jövőben megjelenő videokártyák képességeit. Érdekesség, hogy a források Nvidia PhysX támogatásról nem tesznek említést, így valószínűleg olyan szabványokat használ majd a szoftver, amely egységes szabványnak minősül és amely elérhető minden DirectX 11-es támogatással ellátott GPU esetében. A tesztekkel kapcsolatban egyelőre nem állnak rendelkezésre információk, annyi tudható, hogy egy „Undersea Submarine” névre keresztelt fejezet biztosan lesz a 3DMark 11-ben, de ezzel az információval így önmagában nem sokra megyünk.

A 3DMark Vantage most nem a Sapphire, hanem az MSI számára lesz fontos, legalábbis marketing szempontból: a 3DMark Vantage esetében néhány futurisztikus járművön Sapphire logót láthattunk, ebben a verzióban a tesztek alatt viszont már az MSI logója fog néhol feltűnni. A Futuremark és az MSI között olyannyira jó kapcsolat alakult ki, hogy a gyártó egyes videokártyáihoz mellékeli majd a 3DMark 11-et, ahogy az a lenti kis prezentációs képkockán is látható.

A 3DMark 11 első bemutatójára a június elején megrendezésre kerülő Computex alkalmával kerülhet sor, a szoftver pedig valamikor az idei év harmadik negyedévében válhat elérhetővé a nagyközönség számára.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward