Jön a HD 7970M, elfelejti a Catalyst a DX10-es VGA-kat

Jön a HD 7970M, elfelejti a Catalyst a DX10-es VGA-kat

Jön a Mobility Radeon HD 7970M

A jelek szerint a napokban, várhatóan a holnapi nap folyamán érkezhet meg az AMD legfrissebb mobil csúcskártyája, a Radeon HD Mobility 7970M. Az újdonság 28 nm-es csíkszélességgel készülő, Pitcairn alapú GPU-t hordoz majd magán, amely az asztali Radeon HD 7800-as sorozat tagjaiból lehet ismert. A Thames kódnévre hallgató Radeon HD 7970M a leggyorsabb mobil videokártyának járó címet is bezsebelheti, ugyanis az Nvidia jelenlegi leggyorsabb megoldása, a GeForce GTX 675M még a 40 nm-es csíkszélességgel készülő GF114-es GPU-ra alapoz.

A különböző noteszgép gyártók már készítik Radeon HD 7970M alapú megoldásaikat (a pár napja bemutatott Alienware erőműben két ilyen is lesz).

Júliustól kevesebb VGA-t támogat majd a Catalyst

Az AMD (még nem hivatalos) tervei szerint a Catalyst 12.7 érkezésével a szoftvercsomagból kikerül a Radeon HD 5000-es sorozat előtti videokártyák támogatása, így a Radeon HD 2000-es, Radeon HD 3000-es és Radeon HD 4000-es család tagjaihoz a Catalyst 12.6 marad a legfrissebb driver. Azt még nem tudjuk, hogy a későbbiekben ezek a kártyák kapnak-e frissítést, csak ritkábban, vagy teljesen leáll a támogatásuk, és az AMD csak a DirectX 11-es vonalra koncentrál.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward