Jön a Haswell alapú 15 colos Retina MacBook Pro

Az Apple már teszteli az új noteszgépet, legalábbis a Geekbench adatbázisának egyik bejegyzése erre utal.

Jön a Haswell alapú 15 colos Retina MacBook Pro

Az Apple kínálatában már most is találunk Haswell alapú noteszgépeket, ugyanis a 2013-as MacBook Air frissítés keretén belül az Apple "ultrabookjai" megkapták az Intel legfrissebb mobil processzorait, amelyek több szempontból is előrelépést képviselnek. A Haswell egységek komolyabb IGP-t kaptak és energiatakarékosabban üzemelnek, mint elődeik, így az új MacBook Air noteszgépek sokkal tovább üzemelnek akkumulátorról, mint elődeik. Persze az üzemidő növekedése nem csak ennek, hanem annak is köszönhető, hogy nőtt a beépített akkumulátor kapacitása, de ettől függetlenül nem szabad lebecsülni a Haswell előnyeit sem.

Most úgy tűnik, hogy a vállalat már egy Retina kijelzővel ellátott, Haswell alapokon nyugvó MacBook Pro modell tesztelését is megkezdte, legalábbis a legfrissebb értesülések erről szólnak. A 15,4 colos Retina kijelzővel érkező MacBook Pro egy négymagos, GT3-as IGP-vel ellátott Haswell mobil processzort kap, amely 6 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. Az integrált videó vezérlő 40 végrehajtó egységgel dolgozik és teljesítménye alapján elegendő arra, hogy külön mobil videokártya alkalmazása nélkül, egymagában hajtsa meg a 15,4 colos képátlójú, 2880 x 1800 pixeles natív felbontás mellett üzemelő kijelzőt. Az első 15,4 colos Retina MacBook Pro még GeForce GT 650-es videokártyát tartalmazott, a hamarosan érkező új modellben azonban - a jelenlegi információk szerint - nem lesz külön videokártya. Kíváncsian várjuk, mi lesz végül az igazság.

A Geekbench adatbázisában már egy teszt is fellelhető, amely elárul egyet s mást az új Retina MacBook Pro noteszgépről. A leírás alapján a tesztrendszer Core i7-4950HQ processzort tartalmazott, ami Intel Iris 5200-as IGP-vel és 6 MB-nyi megosztott harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik. Rendszermemóriaként 16 GB-nyi DDR3-1600 MHz-es memóriamodul állt rendelkezésre.

Az új noteszgép a dolgok jelenlegi állása szerint az idei nyár folyamán gyakorlatilag bármikor megjelenhet.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward