Jön a Core i7-995X Extreme Edition

Az Intel kínálatában az év végén megjelenhet a következő generációs felsőkategóriás platform, amely LGA-2011-es tokozással ellátott processzorokból és a legfrissebb hírek szerint X79-es, egychipes lapkakészlettel ellátott alaplapokból áll majd. Mielőtt az újdonság nyugdíjba küldené az X58-as alaplapokból és LGA-1366-os processzorokból álló platformot, még egy utolsó, LGA-1366-os tokozással ellátott felsőkategóriás processzor azért még elérhetővé válik, méghozzá az idei év harmadik negyedévében.

Jön a Core i7-995X Extreme Edition

Az Intel kínálatában az év végén megjelenhet a következő generációs felsőkategóriás platform, amely LGA-2011-es tokozással ellátott processzorokból és a legfrissebb hírek szerint X79-es, egychipes lapkakészlettel ellátott alaplapokból áll majd. Mielőtt az újdonság nyugdíjba küldené az X58-as alaplapokból és LGA-1366-os processzorokból álló platformot, még egy utolsó, LGA-1366-os tokozással ellátott felsőkategóriás processzor elérhetővé válik az idei év harmadik negyedévében.

A szóban forgó processzor az Intel Core i7-955X Extreme Edition nevet fogja viselni. Az új, zászlóshajóként funkcionáló központi egység természetesen szorzózár-mentes kivitelben érkezik majd annak érdekében, hogy könnyedén tuningolhassák a lelkes overclockerek. A Core i7-995X Extreme Edition a 32 nm-es csíkszélességgel készülő Gulftown lapkára épül, amely hat darab processzormagot kínál. A processzor alap órajele 3,6 GHz-es lesz (27 x  133 MHz), de mivel rendelkezésre áll a Turbo Boost technológia is, így akár 3,86 GHz-es órajelen is képes üzemelni a központi egység. A Turbo Boost mellett a Hyper-Threading támogatás is jelen van, amelynek köszönhetően a hat processzormag 12 szálon is képes dolgozni.

A processzor beépített DDR3-as memóriavezérlője  háromcsatornás memóriatámogatást kínál a rendszer számára(3 x 64-bit; 192-bit). A processzor és az X58-as északi híd között 6,4 GT/s sebességű kapcsolat van. Az egyes processzormagokhoz 32 KB-nyi elsőszintű adat- és utasítás gyorsítótár tartozik, míg másodszintű gyorsítótárból az egyes magok számára 256 KB-nyi áll rendelkezésre. A processzor 12 MB-os harmadszintű gyorsítótárral rendelkezik.

A Core i7-955X Extreme Edition a jelenlegi csúcsmodellt, a Core i7-990X Extreme Edition-t váltja le, így az idei év harmadik negyedévében 999 dolláros áron kerül majd forgalomba. Az Intel egyes partnerei számára már elérhetőek az új processzor mérnöki mintapéldányai.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward