Jön a Biostar legfrissebb Socket AM3+-os alaplapja

A Biostar bemutatta legújabb Socket AM3+-os alaplapját, amely az AMD 990FX északi hídjából és SB950-es déli hídjából álló lapkakészlet köré épül. Az újdonság az AMD FX sorozatú processzoraihoz készült – amelyek remélhetőleg nem késnek már tovább, és október folyamán tényleg megjelennek – de ezzel együtt a Socket AM3-as Phenom II-es és Athlon II-es központi egységekhez is használható lesz.

Jön a Biostar legfrissebb Socket AM3+-os alaplapja

A Biostar bemutatta legújabb Socket AM3+-os alaplapját, amely az AMD 990FX északi hídjából és SB950-es déli hídjából álló lapkakészlet köré épül. Az újdonság az AMD FX sorozatú processzoraihoz készült, de ezzel együtt a Socket AM3-as Phenom II-es és Athlon II-es központi egységekhez is használható lesz.

A TA990FXE kifejezetten a játékosokat és a tuning szerelmeseit veszi célba, igaz, ennek a ténynek kissé ellentmond, hogy a termék a hírek szerint csak ötfázisú tápellátással érkezik. Az ATX formátumú újdonság Socket AM3+-os processzorfoglalata a 140W feletti TDP-vel rendelkező processzorokat is támogatja. Az alaplap összesen négy darab DDR3-as memóriafoglalatot tartalmaz, amelyekben akár DDR3-2000 MHz-es órajelen ketyegő memória modulok is elhelyezhetőek. A bővítőhelyek között három darab PCI Express 2.0 x16-os, egy PCI Express x1-es és két PCI slot lapul. A PCI Express 2.0 x16-os slotokhoz természetesen CrossfireX támogatás is jár.

A termék öt darab SATA 6 Gbps-os és egy eSATA porttal, egy FireWire porttal, valamint négy darab USB 3.0-s porttal rendelkezik – utóbbiakból kettő a hátlapon, kettő pedig kivezetés formájában az alaplapon található. A TA990FXE rendelkezik még 7.1 csatornás HD audió vezérlővel, valamint Gigabites Ethernet vezérlővel is. A repertoárban találunk ezeken felül egy kétszer hétszegmenses debug LED kijelzőt, valamint számos hasznos szolgáltatást is. Az energiatakarékos működésről – alacsonyabb rendszerterhelés alkalmával – a Biostar által kifejlesztett G.P.U (Green Power Utility) gondoskodik. Az újdonsághoz jár még a BIOS Flasher és a BIOS Relife alkalmazás is: előbbi a BIOS frissítését, míg utóbbi a BIOS USB-s adattárolóról történő helyreállítását teszi lehetővé. Végül, de cseppet sem utolsó sorban a BIO-Remote 2 szoftvert is megkapjuk, amellyel a PC multimédiás funkcióit irányíthatjuk iOS vagy Android alapú készülékekről.

A gyártó egyelőre nem árulta el, hogy a friss alaplap mikor kerül az üzletek polcaira és pontosan mennyibe kerül majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward