Jön a 3D-s Sony LCD-tévé

Jön a 3D-s Sony LCD-tévé

A Sony Corp. Japánban június 10-én, a világ többi piacán ezt követően rövid időn belül kezdi el értékesíteni háromdimenziós lapos tévéjét. A 115 centiméteres képátlójú készülék ára 350 ezer jen (3875 dollár) lesz - ebben benne van két pár 3D-s szemüveg is -, ami több mint 50 százalékkal haladja meg a gyártó hasonló nagyságú hagyományos LCD-tévéjének árát.

A társaság abban bízik, hogy az újfajta tévé adja majd 25 milliósra tervezett lapostévé-értékesítése tíz százalékát. A következő pénzügyi évre vonatkozó 25 milliós terv egyébként jelentősen meghaladja a Sony márciusban záródó folyó üzleti évében eladott 15 milliós darabszámot.

Az LCD-tévék piacát vezető koreai Samsung Electronics mögött a Sony és az LG küzd a második helyért. A Samsung a múlt héten kezdte el árulni 3D-s tévéjét hazai piacán és márciusban indítja a forgalmazást a világpiacon. A cég idén kétmillió ilyen készüléket akar eladni. A Sony azzal próbál elévágni, hogy új tévéje megjelenésével párhuzamosan PlayStation 3 videojáték-konzoljához való 3D-s játékokat is piacra visz.

A Panasonic Corp. az LCD-tévé-piac negyedik legnagyobb vállalata a napokban kezdi el 3D-s tévéje értékesítését az USA-ban, ahol a szórakoztatóelektronikai piac legnagyobb kiskereskedőjével, a Best Buyjal működik együtt.

A DisplaySearch piackutató cég becslése szerint a háromdimenziós tévék világpiaca az idei 1,2 millió darabról 2013-ra 15,6 millióra ugrik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap