Jól felszerelt Z77-es mini-ITX alaplap a Gigabyte-tól is

Ezúttal a Gigabyte Z77-es lapkakészlettel ellátott, rendkívül jól felszerelt mini-ITX alaplapjáról érkeztek információk.

Jól felszerelt Z77-es mini-ITX alaplap a Gigabyte-tól is

Az apró alaplap a Z77N-WiFi típusjelzést viseli és az LGA-1155-ös Sandy Bridge, illetve az Ivy Bridge processzorok fogadására egyaránt fel lett készítve. Az egyes komponensek elrendezése rendhagyó módon történt: ennél a terméknél a Z77-es PCH a processzorfoglalat helyére, felülre került, az LGA-1155-ös CPU foglalat pedig az alaplap alsó szegmensében, közvetlenül a PCI Express x16-os slot felett kapott helyet. A PCI Express x16-os slot Ivy Bridge sorozatú központi egység alkalmazásakor PCIe 3.0-s, Sandy Bridge processzor alkalmazása esetén pedig PCIe 2.0-s sávszélességgel üzemel.

A processzorfoglalat pozícionálása miatt nagyobb méretű, pontosabban szélesebb CPU hűtőket nem szerelhetünk fel a termékre, ugyanis a PCI Express x16-os slot túl közel van. A másik lehetséges kellemetlenség az, hogy a rendhagyó CPU foglalat elhelyezés miatt két rendkívül komolyan melegedő komponens – a CPU és a videokártya – került egymás mellé. Az alaplap két darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik, amelyekben 2 x 8 GB-nyi rendszermemória kaphat helyet.

A Z77-es PCH jóvoltából az alaplap két darab SATA 3 Gbps-os és két darab SATA 6 Gbps-os portot kínál. A deszka USB 3.0-s portokból összesen néggyel rendelkezik: kettő a hátlapon, kettő pedig az alaplapon, kivezetés formájában érhető el. Extra, hogy az alaplap nem egy, hanem két darab Gigabites Ethernet vezérlőt tartalmaz, amelyek mindketten Realtek gyártmányúak. Rajtuk kívül egy 7.1 csatornás Realtek ALC892-es audió vezérlő is a kínálat részét képezi, amelyhez jár optikai audió kimenet. A termék mini PCIe slotba illeszkedő 802.11 b/g/n típusú WiFi adapterrel kerül a boltok polcaira, amihez két antenna tartozik.

A hátlapon a WiFi antenna csatlakozók és a két darab Gigabites Ethernet port mellett négy darab USB 2.0-s, két darab USB 3.0-s és egy PS/2-es billentyűzet-egér kombó port foglal helyet. A videó kimenetek között egy DVI, egy DisplayPort és egy HDMI csatlakozó található, az audió kimenetek között pedig 5 darab 3,5 milliméteres jack audió és egy optikai audió csatlakozó lapul.

Az új alaplap várható megjelenésével kapcsolatban egyelőre nem áll rendelkezésre információ. A pletykák szerint a jól felszerelt Z77N-WiFi modell 140 dollár körüli áron kerülhet az üzletek polcaira.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward