Jól felszerelt Z77-es alaplapok a Gigabyte-tól

Ezúttal háromféle Z77-es Gigabyte alaplappal ismerkedünk meg.

Jól felszerelt Z77-es alaplapok a Gigabyte-tól

Bevezető

Ezúttal a Gigabyte alaplapjain a sor: a hazai képviselettől Z77-es alaplapokat kaptunk, amiket a következő néhány oldalon be is mutatunk.

Galéria megnyitása

A bemutatóban szereplő Z77-es deszkák rendkívül jól fel vannak szerelve, szép számmal találunk rajtuk extrákat is. A G1.Sniper M3 a játékos társadalom azon tagjait veszi célba, akik kompakt, rendkívül jó hangzást kínáló alaplapra szeretnének építkezni, az UD3H és UD5H modellek pedig a tuningmestereket célozzák meg. Utóbbi alaplapok feszültségmérő pontokkal, valamint bekapcsoló-, RESET- és CMOS Clear mikrokapcsolóval, BIOS kapcsolóval, illetve Debug LED kijelzővel érkeznek és egyéb felszereltség tekintetében sincs okuk szégyenkezésre, ahogy az az alábbi táblázatból is kiderül.

Galéria megnyitása

Sajnos a jó felszereltséget meg kell fizetni, így egyáltalán nem meglepő, hogy bemutatónk szereplői kivétel nélkül többe kerülnek 40 000 forintnál. Ha azt nézzük, hogy cserébe mit kínálnak, azért már egyből jobban fest a kép.

A következő oldalon megismerkedünk az alaplapok tartozékaival, valamint magukkal a deszkákkal is.

Az alaplapok

A Gigabyte új alaplapjai a vállalat Ultra Durable 4-es technológiájára alapoznak, amelynek lényegét egyik korábbi hírünkben már szépen összefoglaltuk. A deszkák a szabadalmaztatott 3D Power technológiát használják, ami digitális feszültség-, tápfázis- és frekvenciaszabályzást tesz lehetővé. Utóbbinak köszönhetően a tápellátás valós idejű finomhangolására nyílik módunk. A teljesen digitális tápellátás négy különálló "tápzónát" alkalmaz: egy a processzort, egy az IGP-t, egy a VTT-t, egy pedig a memóriamodulokat szolgálja ki.[bold]

Az alaplapok csomagolása és annak tartalma[/bold]

A három friss deszka esetében egyaránt elmondható, hogy tetszetős, informatív csomagolással rendelkeznek - a hátoldalról minden fontos tulajdonság kiderül az adott modellel kapcsolatban, amire kíváncsiak lehetünk. Amire itt nem találunk magyarázatot, arra a felhasználói kézikönyvben találunk választ. A trióból egyáltalán nem meglepő módon a G1.Sniper M3 csomagolása a legvonzóbb – hamisítatlan gamer alaplap lévén nem is várhatunk mást.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A dobozok belsejében a hátlapi takarólemez, a drivereket és szoftvereket tartalmazó telepítő lemez, valamint a felhasználói kézikönyv minden esetben jelen van. Egy-egy Gigabyte matricát is rejtenek a dobozok, amit nyugodtan PC-nk oldalára ragaszthatunk, ha kedvünk tartja.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A felsoroltakon kívül minden alaplaphoz jár SLI híd, valamint egy pár SATA 3 Gbps-os és egy pár SATA 6 Gbps-os adatkábel is. Természetesen az extrák sem maradhatnak el: ezekről az alábbi két kép árulkodik.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A G1.Sniper M3 mellé posztereket kapunk, amelyek méltó díszek arra, hogy egy vérbeli gamer falát feldobják. Bizonyára a poszterek is sokak szívét megdobogtatják, ám az átlagfelhasználók ennél sokkal jobban értékelik majd azt, amit a Z77X-UD5H modellhez kapnak: a termék dobozában a már bemutatott tartozékok mellett egy kétportos, 3,5 colos külső bővítőhelyre illeszkedő USB 3.0-s előlapi panel is lapul.

Tapasztalatok - górcső alatt a három alaplap

Az újdonságokkal felépítés tekintetében elégedettek voltunk, így ezúttal semmiféle kellemetlenségről sem tudunk beszámolni. A különböző portok és csatlakozók elrendezésével nincs probléma, mindenhez könnyedén hozzá lehet férni, sehol sem ütközünk hanyag tervezés okozta nehézségekbe.

A deszkák közül a G1.Sniper M3 és a Z77X-UD3H kétutas SLI, illetve CrossfireX rendszerek építésére alkalmas, a Z77X-UD5H-val – Ivy Bridge processzor alkalmazása esetén – már akár háromutas multiGPU rendszer is építhető, legyen szó CrossfireX, vagy éppen SLI alapú megoldásról. A deszkák között szolgáltatások tekintetében sok különbség van, ahogy azt már a bevezetőben található táblázatból is láthattuk.

[bold]Érdekességek, extrák

UD3H és UD5H[/bold]

Az UD3H és UD5H modelleken extrákból nincs hiány. Persze a G1.Sniper M3 is különleges, de eltérő dolgok miatt. Az UD3H és UD5H alaplapokon jelen vannak a szokásos mikrokapcsolók, úgy mint a bekapcsoló-, a RESET- és a CMOS Clear gombok. Ezeken az alaplapokon DEBUG LED kijelzőt is találunk, ami a rendszerindítás alkalmával jelentkező esetleges hibajelenségek felderítésében segít, de a feszültségérő pontok sem hiányoznak róluk, amelyek főleg komolyabb tuning alkalmával jöhetnek jól. Emellett a kínálat részét képezi még az említett alaplapoknál a BIOS kapcsoló, amellyel a két UEFI alapú BIOS közül választhatunk – ezzel a módszerrel kipróbálhatjuk a friss, esetleg béta fázisban lévő BIOS-okat is úgy, hogy az alap BIOS beállításait nem veszítjük el. Ha az új BIOS nem nyerte el a tetszésünket, még mindig pillanatok alatt visszaállíthatjuk a korábbit.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Extra még az mSATA 3 Gbps-os port jelenléte is, amely az Intel SRT technológiájának kiaknázását könnyíti meg. Ebbe a portba csak egy mSATA formátumú, lehetőleg magas írási és olvasási teljesítményt kínáló SSD kártyát kell helyezni, így a HDD alapú konfigurációnk érezhetően felgyorsul: gyorsabban bootol a rendszer és gyorsabban töltődnek be az alkalmazások is. Költséghatékony megoldás. Ha azonban kompromisszumok nélküli gyorsaságra vágyunk, még mindig érdemesebb egy gyorsabb, nagy SSD-t alkalmazni – azt nem tudja megverni az Intel SRT technológiája.

Ezeken az alaplapokon szokatlan módon egy SATA tápcsatlakozót is találunk a kilencven fokkal elforgatott SATA portok mellett, ami azért kell, hogy a PCI Express slotok számára stabil tápellátás álljon rendelkezésre, ami többkártyás rendszer építésekor rendkívül pozitívan hat a rendszer stabilitására.

G1.Sniper M3

A G1.Sniper alaplap mATX formátumú kiadása a fenti két modellel ellentétben már inkább a kompkat rendszerre vágyó játékosok szívét próbálja meghódítani. A deszkán bekapcsoló-, RESET- és CMOS Clear mikrokapcsolókat nem találunk, de a DEBUG LED kijelző és a feszültségmérő pontok is hiánycikknek minősülnek – ha ezekre mindenképpen szükségünk van, válasszuk az ATX formátumú G1.Sniper 3-as modellt, amelyhez még Bluetooth 4.0-s és WiFi támogatást kínáló PCI Express 2.0 x1-es bővítőkártya is jár.

 

Az alaplapon minőségi, játékokhoz és kikapcsolódáshoz kifejezetten ideális audió vezérlőt találunk. A deszkán egy Sound Core3D típusú audió vezérlő lapul, amely THX TruStudio Pro és CrystalVoice támogatással egyaránt bír. A rendszer lelke egy Creative CA0132-es audió vezérlő. Az audió rendszert tartalmazó alaplapi terület tetszetős, piros LED-es világítással különül el a deszka többi részétől – természetesen a világítás igény esetén BIOS-ból kikapcsolható.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az audió vezérlőt egyébként minőségi, Nichicon MUSE ES sorozatú, felsőkategóriás audió kondenzátorok szolgálják ki, amelyek a tiszta, térben is észrevehetően kiterjedő hangzásért felelnek. Az audió vezérlő 5.1 csatornás támogatást kínál és optikai audió kimenetet is biztosít a játékosok számára. A rendszerben – a fejhallgató erősítőn kívül – négy további erősítő is található, amelyek a középsugárzó és a mélnyomó, a hátsó hangfalak, az oldalsó surround hangfalak és a vonalkimenet erősítéséről gondoskodnak.

A minőségi fejhallgatókat használók örülhetnek a ténynek, hogy a rendszer beépített fejhallgató erősítőt is tartalmaz, amely a 150 ohmos impedanciával rendelkező fejhallgatókat is szépen meghajtja.

Hátlapi portok

Az alaplapokról egyre inkább eltűnni látszanak a PS/2-es portok, de ez az utóbbi évek tendenciája alapján már aligha meglepő – hasonló tendencia figyelhető meg a PCI slotoknál is.

PS/2-es billentyűzet vagy egér csatlakoztatására csak a G1.Sniper M3-as és az UD3H modellen találunk PS/2-es portot, az UD5H-n nem. USB 2.0-s csatlakozókból a G1.Sniper M3-as alaplapon négy darab van, az UD5H modellen pedig két darabot találunk – UD3H típusjelzéssel ellátott társukon USB 2.0-s portokat csak kivezetés formájában találunk, a hátlapon nem. USB 3.0-s portokból a G1.Sniper M3-as alaplap kettőt, az UD5H négyet, az UD3H pedig hatot kínál.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A videó kimenetek között minden esetben van D-Sub, DVI és HDMI port, sőt DisplayPort videó kimenet is. Az audió csatlakozók között 3,5 milliméteres Jack audió portból az UD3H és UD5H alaplapokon hat darab van, a G1.Sniper M3-as modellen pedig 5. Optikai audió kimenet mindhárom alaplapon található. GbE port szintén mindegyik alaplapon van: a G1.Sniper M3 Intel féle, az UD3H Atheros féle, az UD5H pedig Intel és Atheros GbE vezérlővel egyaránt rendelkezik – utóbbi tehát két darab GbE portot tartalmaz.

 

Szoftverek és BIOS

Szerencsére a Gigabyte alaplapjaihoz is kapunk szoftvereket, méghozzá szép számmal – egyik hasznosabb, mint a másik. Hogy pontosan mit kínálnak az egyes alkalmazások? Ez az alábbiakból fog kiderülni.

[bold]3D Power

[/bold]

A 3D Power névre keresztelt szoftver egy rendkívül sokoldalú, a tápellátás minden apró beállítását elénk táró alkalmazás. A szoftver a digitális tápellátó áramkör finomhangolására való – utóbbi 4 fő zónából áll: a processzor, az IGP, a memória és a VTT tápellátó rendszerből. Az alkalmazás segítségével a feszültséggel, a frekvenciával és a tápfázissal kapcsolatos beállítások egyaránt módosíthatóak, sőt túláram-védelem, túlfeszültség-védelem, valamint túlmelegedés elleni védelem is rendelkezésre áll.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

A feszültség menüpont a túlfeszültség elleni védelemmel és terhelés-kalibrációval áll a felhasználók rendelkezésére – utóbbi azért fontos, mert segítségével a Vdroop mértéke csökkenthető, azaz a feszültségszintek optimális szinten tarthatóak, még akkor is, ha az áramszintek növekednek. A fázis menüpont segítségével szükség esetén több áram biztosítható a rendszer számára, ami tuning alkalmával jöhet különösen jól. A Frequency menüpont a PWM áramkör üzemi frekvenciájának módosítására jó, ami gyorsabb reakciót eredményez, így a rendszer pontosabban és gyorsabban tud reagálni a változó teljesítmény igényre.

[bold]EasyTune 6

[/bold]

Az EasyTune 6 személyében egy régi jó ismerőst köszönhetünk. Az alkalmazás – ahogy az már a nevéből is kiderülhetett – kifejezetten tuning célra készült, de persze a tuning mellett egyéb szolgáltatásokat is kínál, amelyek valamelyest kapcsolódnak a tuning témakörhöz.

A szoftver segítségével a manuális mellett automatikus tuningra is van mód, ekkor háromféle teljesítményszint közül választhatunk, a szükséges beállításokat pedig elvégzi maga az alkalmazás. Teljesen kényelmes, kezdő tuningosoknak való funkció, ami sokszor tehet jó szolgálatot.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Persze a tuning mellett egyéb hasznos szolgáltatást is tartogat még az alkalmazás. Segítségével hatékonyan szabályozhatjuk a processzorhűtő ventilátorának, valamint a rendszerhűtő ventilátoroknak a viselkedését, méghozzá hőmérséklet alapú fordulatszám-szabályzással. A beállítás egyszerűen és látványosan történik. A felsoroltak mellett hardver monitor is rendelkezésre áll, amellyel a feszültségek, a ventilátor-fordulatszámok és a hőmérsékletek alakulása is hatékonyan nyomon követhető.

[bold]@BIOS

[/bold]

A Gigabyte Windows alatt üzemelő BIOS frissítő alkalmazása, amely akár internet alapú BIOS frissítésre is lehetőséget ad. Persze a kiszemelt fájlt mi magunk is letölthetjük és kitallózhatjuk, ha kedvünk tartja.

Mivel a tesztre kapott alaplapok esetében UEFI alól nem működött a BIOS frissítő opció, így adta magát a helyzet, hogy akkor próbáljuk ki, hogyan működik a Windows alapú BIOS frissítő szoftver. Korábban már többször használtuk az alkalmazást, így bíztunk benne.

Galéria megnyitása

A frissítés mindhárom alaplapnál zökkenőmentesen lezajlott – persze korábbi tapasztalataink alapján nagyon csodálkoztunk volna, ha nem így történt volna.

LAN Optimizer

Az UD3H és UD5H modellekhez kapunk egy hálózati forgalmat optimalizáló alkalmazást, ami meglehetősen széles körű testreszabhatóságot kínál. A szoftver segítségével priorizálhatjuk a hálózat forgalmát, méghozzá úgy, hogy az egyes alkalmazásoknak prioritási szinteket állítunk be, így a fontosabb szoftver elsőbbséget élvez a többiekkel szemben.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Ez a módszer letöltéseknél, videókonferenciánál és internetes játékoknál is jól jöhet, hiszen segítségével garantálható, hogy az adott alkalmazás számára mindig megfelelő sávszélesség áll rendelkezésre. A szoftver használata rendkívül egyszerű.

A G1.Sniper M3 modellhez is kapunk hálózati forgalmat szabályozó alkalmazást, ám ez már cFosSpeed alapokon nyugszik – csak úgy, mint az előző héten az ASRock alaplapoknál bemutatott alkalmazás. Ez utóbbi a Gigabyte szoftverénél hatékonyabb, jobban testreszabható alkalmazás-menedzsmentet kínál, így nem is csoda, hogy pont a játékosoknak szánt G1.Sniper M3-hoz mellékeli a gyártó.

TweakLauncher

A tuningosok számára készített alkalmazás segítségével egyszerűen készíthetünk tuning profilokat, amelyek mentése, betöltése és alkalmazása rendkívül egyszerűen, gyorsan történhet.

Galéria megnyitása

A szoftver letisztult felhasználói kezelőfelülettel, mindenféle sallang nélkül érkezik. Segítségével nem csak a BCLK értéke, de a processzor szorzója is módosítható – amennyiben szorzózár-mentes modellel rendelkezünk. Emellett a feszültségek és a memóriamodulok időzítéseinek módosítására is lehetőség nyílik.

[bold]

BIOS[/bold]

Korábban már többször is olvashattunk a Gigabyte rendhagyó UEFI alapú megoldásáról, a 3D BIOS-ról, ám most végre magunk is kipróbálhattuk, hogy hogyan muzsikál a rendszer. Összességében teljesen elégedettek voltunk a látottakkal: minden jól áttekinthető, minden kézre esik és minden szükséges beállítást elénk tár a rendszer. Az UD3H és UD5H esetében a két UEFI BIOS között alaplapi kapcsolóval válthatunk – ahogy azt az előző oldalon már említettük. Az örömbe azért vegyült némi üröm is: a beépített BIOS frissítő alkalmazás, a Q-Flash nem volt hajlandó üzemelni: a menü felugrása után nem lehetett kitallózni az új BIOS-t, de a régi mentésére sem volt mód. Egyszerűen ez a mini alkalmazás sehogy sem akart működni.

Ettől eltekintve minden rendben ment. Az alábbi videók segítségével kiderül, hogy az egyes alaplapok esetében milyen beállítások állnak rendelkezésre, de magát a 3D BIOS-t is megcsodálhatjuk, ami tényleg jóra sikeredett.

 

 

 

 

 

Vezérlők, hőfokok, fogyasztás

A Gigabyte alaplapjainál Core i5-3570K processzorból, 4 GB-nyi DDR3-1333 MHz-es rendszermemóriából, 650 wattos Corsair tápegységből és egy 500 GB-os adattároló kapacitást kínáló SATA 3 Gbps-os merevlemezből állt a "tesztkonfiguráció". SATA 6 Gbps-os teljesítmény tesztelésére sajnos ezúttal sem volt mód, mint ahogy eSATA 6 Gbps-oséra sem. A többi vezérlőt azonban megizzasztottuk egy-egy teszttel, így most ezek eredményei következnek.

[bold]

Célkeresztben a vezérlők[/bold]

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Ahogy az a fenti eredményekből is látszik, itt már nagyobb volt a szórás az egyes modellek között, mint a korábban tesztelt alaplapoknál, már ami a SATA 3 Gbps-os teljesítményt illeti. Nagyobb különbségeket HDTune alatt mértünk, de itt is "csak" alig több, mint 7 MB/s-os differencia mutatkozik a leggyorsabb és a leglassabb versenyző között. Az eSATA képességek vizsgálatakor már visszaállt a korábban megszokott rend: szinte alig voltak különbségek a három alaplap között.

Galéria megnyitása
Galéria megnyitása
Galéria megnyitása

Az USB 2.0-s sebességet mérő tesztben szintén megfigyelhető némi hullámzás az alaplapok eredményei között, de az USB 3.0-s tesztek alkalmával már szó sincs ilyesmiről: egy kivételével minden vezérlőnél, minden tesztben ugyanazokat az eredményeket kaptuk. Az említett kivétel is csak egyetlen tizednyi különbséget jelent – ezt az UD5H modellnél, a VIA vezérlő HDTach tesztjénél mértük.

A PCH hőfoka

Szokásunkhoz híven most is műszeres méréssel ellenőriztük, hogy az egyes alaplapok Platform Controller Hub-ja mennyire melegszik üresjáratban és terhelés alkalmával. A mért eredményeket az alábbi diagram összesíti:

Galéria megnyitása

Az alaplapok esetében nagyon hasonló értékeket mértünk, egyedül a G1.Sniper M3 PCH-ja melegedett jobban, mint a többieké, hiszen azon kisebb hűtőborda lapul. A hőfokok teljesen rendben vannak. Különösen jó látni, hogy az üresjárati és a terhelés alatti hőfokok mennyire közel vannak egymáshoz.

Fogyasztás

Alaplapvásárlásnál valószínűleg sokadrangú kérdés lesz, hogy az egyes modellekkel mennyit fogyaszt a komplett rendszer, de ha már eddig is lemértük a fogyasztást, akkor ez most sem marad ki, pusztán az érdkesség kedvéért. 

Galéria megnyitása

A legmagasabb fogyasztást a legtöbb extra vezérlővel ellátott UD5H modellnél mértük, míg a második helyre az UD3H futott be, a legenergiatakarékosabb pedig a G1.Sniper M3 lett, ami extra USB 3.0-s és SATA vezérlőket nem tartalmaz az Intel megoldásain kívül – leszámítva a minőségi, különleges audió vezérlőt.

 

Végszó

A Gigabyte alaplapjai összességében jól vizsgáztak a teszt során, akár a stabilitást, akár a fogyasztást, vagy akár a melegedést nézzük. A képet kissé beárnyalta, hogy egyik modellnél sem volt lehetőség a rendelkezésre álló Q-Flash segédprogrammal UEFI-n belül BIOS frissítést végezni – az ehhez hasonló funkciók pedig eddig minden konkurensnél működtek. Az apró malőr okozta kellemetlenségeket a Windows alapú @BIOS alkalmazással ki lehet kerülni, de a hiba attól még hiba marad.

Galéria megnyitása

Az új alaplapok közül a G1.Sniper M3-as modell egy hamisítatlan gamer alaplap, amely minőségi hangzást kínál és amellyel a kétkártyás CrossfireX, vagy SLI multiGPU rendszer építése sem gond. A deszka extra vezérlőket – a Creativa CA-0132-es audió vezérlőt leszámítva – nem tartalmaz, a másik két alaplap speciális tuning kiegészítői közül sem kínál egyet sem, de erre nincs is szükség, hiszen nem a tuningosokat veszi célba, hanem inkább a kompakt gamer PC-k építőit. Utóbbi kör számára igencsak jó választás lehet a Creatice CA-0132-es audió vezérlővel ellátott mATX formátumú újdonság. Ha pedig mindenképpen szükségünk van az UD3H és UD5H esetében megismert tuning szolgáltatásokra (mikrokapcsolók, BIOS kapcsoló, feszültségmérő pontok, DEBUG LED kijelző, stb...), akkor válaszuk a pici alaplap ATX formátumú változatát, a G1.Sniper 3-at, amelyhez még WiFI és Bluetooth 4.0-s támogatást kínáló bővítőkártya is jár.

Galéria megnyitása

A Z77X-UD3H modell inkább azoknak a tuningosoknak lehet jó választás, akik egy jól feszerelt, stabilan működő alaplapra vágynak, amely tuning esetén sem jön zavarba. A két BIOS között kapcsolóval történő váltás lehetősége szintén jól jöhet tuning alkalmával, igaz, ezt a funkciót az átlagfelhasználók is hasznosnak ítélhetik. Az alaplap felszereltség tekintetében árához mérten jónak mondható, így mindenképpen érdemes rajta elgondolkodni, ha ütőképes Z77-es alaplapra vágyunk.

Galéria megnyitása

A Z77X-UD5H még magasabbra helyezi a lécet: ennél a terméknél már egy második GbE vezérlő is rendelkezésre áll és az audió vezérlő is az egyik combosabb Realtek példány. A csomag egy 3,5 colos külső bővítőhelyre illeszkedő USB 3.0-s előlapi panelt is tartalmaz, amellyel két extra USB 3.0-s porthoz jutunk. A deszka mellett szólhat továbbá a háromutas SLI és CrossfireX támogatás megléte is, így csak rajtunk múlik, hogy igényeinkhez mérten melyiket választjuk: az UD3H-t, vagy az UD5H-t. Utóbbi a mezőny tagjai közül egyedül kínál FireWire portot, igaz, csak kivezetés formájában.

Galéria megnyitása

Az UD3H és UD5H típusú alaplapokból speciális, WiFi adaptert is tartalmazó csomagok is jelen vannak kereskedelmi forgalomban: az egyik példány Z77X-UD3H-WB WiFi, míg a másik Z77X-UD5H-WB WiFi néven érhető el. Ezekhez az alaplapokhoz extraként kapunk egy kétcsatornás, 802.11 b/g/n típusú WiFi adaptert és Bluetooth 4.0-s adaptert egyaránt tartalmazó PCIe X1-es slotba illeszkedő bővítőkártyát – olyat, mint amilyen a G1.Sniper 3-hoz is jár. Az alap UD3H és UD5H alaplapokhoz képest az említett bővítőkártyával érkező példányok nagyjából 5 ezer forinttal kerülnek többe.

Következő cikkünkkel, az MSI alaplapokat tartalmazó bemutatónkkal lezárul a hetes sorozatú lapkakészletekkel ellátott alaplapokat bemutató sorozat, így végre összesítjük a tapasztalatokat és elmondjuk, mely alaplapok érdemlik ki az ajánlott vétel címet.

A tesztben szereplő Z77-es Gigabyte alaplapokat a Gigabyte magyarországi képviseletétől kaptuk kölcsön, amiért ezúton is szeretnénk köszönetet mondani!

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap