Jól felszerelt P67-es alaplap a Foxconn-tól

Jól felszerelt P67-es alaplap a Foxconn-tól

Az elmúlt hetek, illetve hónapok folyamán többször is felröppentek olyan pletykák, amelyek azt boncolgatták, hogy vajon a Foxconn kilép-e az alaplapok piacáról, és rendre arra a véleményre jutottak, hogy igen. Úgy tűnik, hogy ezúttal nem jöttek be a tippek, ugyanis a gyártó hamarosan új alaplappal képviselteti magát a piacon.

A friss jövevény a Quantum Force Rattler nevet kapja és P67-es lapkakészlet köré épül. A  friss alaplap természetesen nem a hibás B2-es, hanem az új, B3-as revíziójú P67-es PCH köré épül. Az újdonság számos tuning szolgáltatást kínál és tápellátás tekintetében sem minősül átlagos megoldásnak. A processzor számára egy 14 fázisú digitális PWM áramkör szolgáltatja a megfelelő mennyiségű áramot, a memóriamodulok tápellátását pedig egy kétfázisú VRM áramkörre bízták.

Az LGA-1155-ös tokozású Sandy Bridge processzorokat fogadó újdonság négy darab DDR3-as memóriafoglalattal érkezik. A bővítőhelyek között két darab PCI Express 2.0 x16-os slotot találunk, amelyek kétkártyás módban x8-as sávszélesség mellett üzemelnek. Rajtuk kívül három darab PCI Express x1-es és egy PCI slot is helyet kapott a lapon. A mérnökök négy SATA 3 Gbps-os és két SATA 6 Gbps-os csatlakozóval szerelték fel a terméket - ezeket a portokat természetesen a P67-es PCH vezérli, immár hiba nélkül. Egy harmadik fél által készített külső vezérlő jóvoltából két eSATA 3 Gbps-os csatlakozó és egy IDE port is jelen van az újdonságon.

A termék kínál még két USB 3.0-s csatlakozót és néhány USB 2.0-s portot is, de a nyolccsatornás HD audió vezérlő és a Gigabites Ethernet vezérlő sem hiányzik a repertoárból - utóbbiból például rögtön kettőt is kapunk. Az alaplap rendelkezik még debug LED kijelzővel, redundáns BIOS-szal, és OC Tuner szolgáltatással is, sőt, még feszültségmérő kivezetések, valamint kikapcsoló-, CMOS Clear és Reset gomb is került rá.

Egyelőre nem lehet tudni, hogy a Foxconn mikor kezdi meg a termék szállítását, valamint azt sem, hogy a friss alaplapért pontosan mennyit kell majd letenni az asztalra.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward