Jól felszerelt IPS monitor a NEC műhelyéből

A remek felszereltség mellett további jó hír lehet, hogy az újdonság nem 16:9-es, hanem 16:10-es képaránnyal büszkélkedik.

Jól felszerelt IPS monitor a NEC műhelyéből

A NEC kínálatában egy új, felsőkategóriás monitor jelent meg, amely a MultiSync sorozatot erősíti és az EA244WMI típusjelzést viseli.

Az IPS típusú LCD panelt alkalmazó újdonság 24 colos képátlóval bír és LED-es háttérvilágítást alkalmaz. A LED-es háttérvilágítás kedvezően hat a termék fogyasztására, de emellett ahhoz is hozzájárul, hogy a kijelző vékonyabb, kompaktabb lehessen. Az IPS panel a kiváló képminőségről gondoskodik, méghozzá széles, 178 fokos függőleges és vízszintes betekintési szögek biztosítása mellett.

A 16:10-es képarányú IPS LCD panel 1920 x 1200 pixeles natív felbontás mellett üzemel, kontrasztaránya pedig 1000:1 értéket képvisel. Az új monitor 350 cd/m2-es fényerősséget kínál, tipikus válaszideje pedig 5 ms. A 0,27 milliméteres képpont-távolságot alkalmazó monitor több, mint 16,7 millió színárnyalat színhű megjelenítésére képes. A termék videó bemenetei között minden modern, illetve régebbi port jelen van, így nem csak D-Sub, DVI és HDMI, de DisplayPort videó bemenettel is gazdálkodhatunk. Hab a tortán, hogy a megjelenítő még egy négyportos USB 2.0-s hubot is kínál: két USB port a monitor hátulján, kettő pedig az oldalán helyezkedik el. Az EA2244WMI modell emellett még két darab, egyenként 1 wattos terhelhetőségű beépített hangszóróval, valamint fejhallgató kimenettel is rendelkezik.

Az újdonság állvánnyal együtt 556,2 x 408,9-538,9 x 230 milliméteres mérettel bír, tömege pedig 7,6 kilogramm.  A megjelenítőt igény esetén fix fali konzolra, illetve flexibilis karra is felszerelhetjük, ugyanis rendelkezik VESA 100-as támogatással.

A monitor tipikus fogyasztása 29 watt, de készenléti állapotban 0,47 wattal is beéri. Az energiatakarékos működésről két hasznos technológia gondoskodik. Egyrészt rendelkezésre áll egy jelenlét érzékelőt, így ha éppen nem ül a monitor előtt senki, az készenléti üzemmódba vált. Emellett a repertoár tartalmaz beépített fényérzékelőt is, ami a környezeti fény erősségének megfelelően állítja be a háttérvilágítás fényerejét. Ha a fényerősség szabályzásáról saját magunk szeretnénk gondoskodni, úgy az ECO Mode funkciót kell választanunk.

Jó hír, hogy a monitor egy remek állványt is kapott, amely nem csak a kijelző előre, illetve hátra történő döntését támogatja. Az állvány segítségével a kijelzőt elforgathatjuk, sőt, akár pivot/portré mód alkalmazására is lehetőségünk van. A pontot az "i"-re a magasságállítás lehetősége teszi fel: a kijelző magasságát 130 milliméteres tartományon belül állíthatjuk.

Az Energy Star 6.0-s és TCO 6.0-s jóváhagyással egyaránt rendelkező MultiSync EA244WMI még ebben a hónapban az üzletek polcaira kerül. A három év garanciával érkező újdonság ajánlott végfelhasználói ára 380 dollár.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward