Jól alakult az Apple második pénzügyi negyedéve

A teljes árbevétel, a profit és a bruttó árrés is nőtt, az iPhone eladások pedig egyenesen szárnyaltak. Az iPad-ek frontján azért nem volt ennyire rózsás a helyzet.

Jól alakult az Apple második pénzügyi negyedéve

Napvilágot látott az Apple legfrissebb pénzügyi eredménye, amely arról rántja le a leplet, hogyan teljesített a cég jelenlegi pénzügyi évének második negyedévében. Elöljáróban annyit rögtön leszögezhetünk: az eredmények nagyon jók.

A vállalat az előző év azonos időszakához képest mind teljes árbevétel, mind profit, mind pedig bruttó árrés tekintetében növekedést ért el – utóbbinál 37,5%-ról 39,3%-ra javult az érték. Az Apple 2015 végéig összesen 30 milliárd dolláros értékű részvény-visszavásárlást is bejelentett.

A nagyvállalat jelenlegi pénzügyi évének második pénzügyi negyedéve március 29-én ért véget. Az alábbi két táblázat számok formájában is megmutatja, hogyan alakult a szóban forgó negyedév.

Ahogy az a második táblázatból kiderül, az iPad eladások csökkentek az előző év azonos időszakához képest. A Reuters szerint viszont az iPhone eladások ezzel egy időben jelentősen felülmúlták a várakozásokat. Az elemzők az iPhone-ok esetében átlagban 38 millió leszállított készülékkel számoltak, ehhez képest 43,7 millió iPhone leszállítására került sor. Mac fronton minimális emelkedés mutatkozott az előző év azonos időszakához képest.

A jelenlegi pénzügyi negyedév alkalmával 36-38 milliárd dolláros teljes árbevételre van kilátás, a bruttó árrés pedig 37-38% között helyezkedhet el. Amennyiben minden a tervek szerint alakul, akkor az előző év azonos időszakához képest – amikor a teljes árbevétel 35,3 milliárd dollár, a bruttó árrés pedig 36,9% volt – növekedésre lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward