Jöhetnek az olcsóbb 4K-s LCD monitorok

Az AU Optronics hamarosan megkezdi a költséghatékony 4K-s LCD panelek sorozatgyártását.

Jöhetnek az olcsóbb 4K-s LCD monitorok

Az Ultra HD monitorok napjainkban még meglehetősen ritkák és drágák, és szinte kivétel nélkül a Sharp 31,5 colos képátlójú IGZO paneljére építenek. Aki olcsóbb, megfizethetőbb 4K-s monitorra vágyik, annak jó hír lehet, hogy a következő év első vagy második negyedévében megérkeznek a kedvezőbb árcédulával rendelkező modellek is, amelyek az AU Optronics legújabb LCD paneljeit használják.

A neves LCD panel gyártó a következő év első felében négy új Ultra HD LCD panel sorozatgyártását indítja meg, amelyek közül kettő 27 colos, kettő pedig 32 colos képátlóval rendelkezik. Az új LCD panelek mindannyian 3840 x 2160 pixeles natív felbontás mellett üzemelnek majd, képátlótól függetlenül, de színhűség tekintetében már lesz különbség közöttük. Képátlónként kétféle változat érkezik: az egyik az sRGB színtér lefedésére lesz képes, a másik pedig az Adobe RGB színteret veszi célba. Az új LCD panelek dithering alkalmazása mellett képesek lesznek színcsatornánként 10-bitnyi (1024) információ megjelenítésére.

A 4K-s LCD panelek AHVA technológiára alapoznak, ami az IPS panel egy alfajának tekinthető. Az AHVA panelek széles betekintési szögekkel, pontos színvisszaadással és 1000:1 kontrasztaránnyal rendelkeznek.

Az új LCD panelek sorozatgyártása a következő év első felében indulhat meg, a köréjük épülő olcsóbb 4K-s LCD monitorok pedig szintén ebben az időszakban mutatkozhatnak be. Az AU Optronics költséghatékony LCD paneljei az olcsóbb BenQ, Philips, ASUS és Samsung monitorokban tűnnek majd fel.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward