Jöhetnek a 7 mm vastag 2 TB-os HDD-k

A Seagate újdonságai igazi mérnöki bravúrnak tekinthetőek, hisz kisebbek, könnyebbek, erősebbek és halkabbak,plusz több adat is fér el rajtuk, mint elődeiken.

Jöhetnek a 7 mm vastag 2 TB-os HDD-k

Napjainkban kétségtelenül az SSD-k, azaz a NAND Flash alapú adattárolók felé fordul a legnagyobb figyelem, de ez nem jelenti azt, hogy HDD vagy SSHD fronton ne lennének előrelépések. Erre jó példa, hogy a Seagate a napokban bejelentette, a mobil merevlemezek adatsűrűségének terén sikerült óriási áttörést elérni, így új, izgalmas HDD-k és SSHD-k érkezhetnek, amelyek akár 2 TB-os adattároló kapacitással is rendelkezhetnek.

A mérföldkő jóvoltából az 1 TB-os adatsűrűséggel rendelkező HDD korongokból kettő elfér egy mindössze 7 milliméter vastag házban – természetesen az író/olvasó fejekkel és a vezérlőelektronikával együtt. Eddig a 2 TB-os adattároló kapacitás eléréséhez legalább 9,5 milliméter magas HDD házra volt szükség a különböző komponensek elszállásolásához.

A Seagate szerint az új adattárolók a 90 gramm körüli tömegükkel mintegy 25%-kal kevesebbet nyomnak a mérlegen, mint előző generációs mobil társaik. További pozitívum, hogy a Seagate szerint az új, mindössze 7 milliméter magas merevlemezek halkabban üzemelnek majd és strapabíróbbak is lesznek, mint elődeik.

Arról egyelőre nincs információ, hogy az újdonságok pontosan mikor jelennek meg kereskedelmi forgalomban, így várható listaáraik sem ismertek. A Seagate annyit azért elárult, hogy az új technológia felhasználásával klasszikus merevlemezek és NAND Flash tárhellyel kiegészített SSHD adattárolók egyaránt készülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward