Jöhet a Windows 8.1 ingyenes kiadása?

Az ingyenességért cserébe a jelek szerint reklámok jelenlétét kell majd elviselni.

Jöhet a Windows 8.1 ingyenes kiadása?

Vajon hányan lennének azok, akik szívesen, mindenféle extra költség nélkül lecserélnék régi, jól bevált Windows 7-es operációs rendszerüket Windows 8.1-re, ha lenne rá lehetőség? A választ természetesen nem tudjuk, de feltételezzük, hogy jó sokan.

Windows 7 felhasználók minimális összegért, esetleg ingyen válthatnának Windows 8.1-re?

A jelek szerint a Microsoft gondolkodik rajta, hogy a nem is oly távoli jövőben kiadja a Windows 8.1 speciális, Bing keresővel egybegyúrt kiadását, amit "Windows 8.1 with Bing" néven emlegetnek. A Windows 8.1 e speciális változata a tervek szerint ingyenesen, vagy nagyon minimális összegért cserébe lenne elérhető. Az egyelőre nem teljesen világos, hogy ez a speciális operációs rendszer pontosan miben különbözik majd kereskedelmi forgalomban kapható, teljes áron megvásárolható társaitól – a pletykák szerint arra lehet számítani, hogy e kiadás nagymértékben támaszkodik majd a Bing keresőszolgáltatásra és a hozzá tartozó alkalmazásokra – News, Weather, Health & Fitness és egyebek – annak érdekében, hogy segítségükkel bevételt generáljon a Microsoft számára. Persze a Bing és a hozzá tartozó alkalmazások a Windows 8, illetve 8.1 részét is képezik, de a jelenleg elérhető operációs rendszerekben ezek az alkalmazások nem tartalmaznak reklámokat – az ingyenes, illetve olcsón elérhető Windows 8.1-et ezzel szemben gazdagon teleszórhatják reklámokkal, akár csempék szintjén is.

Újabb pletyka, amiből semmi sem lesz?

Hasonló pletykák már korábban is felröppentek, amelyek reklámokkal teletömött Windows kiadások megjelenését vizionálták, ám ezekből nem lett semmi, most viszont, a jelenlegi helyzetet alapul véve minden eddiginél hihetőbb a híresztelés. A reklámszakmában dolgozó informátorok beszámolója alapján a Microsoft már régóta játszik a gondolattal, hogy reklámokat helyezzen el a Windows 8-as alkalmazásokban, sőt, akár az élő csempéken is. Ha a vállalat ezt az ötletet a rendes, fizetős Windows 8-as kiadások valamelyikében vezetné be, a felhasználók egészen biztosan fellázadnának és reklámmentességet követelnének. Viszont akkor, ha eleve ingyenes vagy erősen kedvezményes árú Windows 8.1-es kiadásban tűnnének fel reklámok, cserébe az ingyenességért, egyből más lenne a felhasználók hozzáállása – sokan örömmel elviselnék a reklámok jelenlétét, ha magához az operációs rendszerhez ingyen juthatnának hozzá.

Más szemzögből nézve

A költségcsökkentésre vágyó számítógépgyártók szemszögéből egy ingyenes Windows kiadás megjelenése mindenképpen üdvözlendő lenne – különösen az androidos konfigurációk ellen harcoló windowsos táblák szegmensében. Itt feltétlenül érdemes megemlíteni azt a korábbi pletykát is, amely szerint a Windows 8.1 árát 70%-kal csökkenti a Microsoft minden olyan konfiguráció esetében, amely 250 dollárnál olcsóbb. Utóbbiból kiindulva egy ingyenes, reklámokkal teleszórt Windows 8.1-es kiadás piacra dobása lehetne a következő logikus lépés, amellyel egyébként mindenképpen javítható lenne a Windows 8.1 alapú konfigurációk versenyképessége.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward