Jócskán alulteljesített a Lenovo

Jócskán alulteljesített a Lenovo

A Lenovo, Kína legnagyobb személyi számítógép gyártója, a várakozások felénél is kevesebb profitról adott számot, mivel a cég növelte mobilpiaci terjeszkedéssel kapcsolatos költségeit - adta hírül a Bloomerg.

A vállalat 13 millió dolláros nyereséget ért el a március 31-ével végződő negyedévben az egy évvel korábbi 264 millió dolláros veszteséghez képest. A Bloomberg elemzői konszenzusa 30,7 millió dolláros profitot várt. A bevétel 4,3 milliárd dollárra nőtt a korábbi 2,8 milliárd dollárról.

A Lenovo újra belépett a mobiltelefon-piacra januárban, követve a nagyobb versenytársakat, mint az Acer és a Dell, amelyek szélesítik az elektronikai termékek kínálatát a PC-k mellett. A vállalat növelte számítógépes üzletágának működési költségeit is Indiában, Brazíliában és Oroszországban, hogy mérsékelje Kínától való függőségét.

A hagyományos PC-piac folyamatosan változik, egyre inkább terjednek a mobil eszközök. Ezért a szektor vállalatainak felül kell vizsgálniuk üzleti szemléletüket, hogy hatékonyan fel tudják venni a versenyt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward