Jobban teljesít elődeinél a Surface Pro 3

A Microsoft bejelentette, hogy máris több modell fogyott az aktuális Surface Próból, mint a korábbi generációs eszközből.

Jobban teljesít elődeinél a Surface Pro 3

A Microsoft referencia táblagépeinek karrierje meglehetősen nehezen indult be, de most úgy fest, hogy érdemes volt folyamatosan megújítani a Surface szériát, az új modell iránt már egészen jó kereslet mutatkozik. Pontos számokra sajnos nem derült fény, azt viszont megtudhattuk, hogy az előző generációkat máris sikerült kenterbe vernie a Surface Pro 3-nak.

A Microsoft az első Surface tabletet még 2012 októberében állította reflektorfénybe, de ez még az ARM-ra optimalizált Windows RT-vel karöltve érkezett. A Windows 8-at futtató Surface Pro több csúszást követően csak 2013 februárjában került bevetésre. Ezt követően tavaly novemberben már együtt futott be a Surface 2 és Surface Pro 2; az előbbi továbbra is a Windows RT pártfogójaként jelent meg, míg az utóbbi ismételten a Windows 8-at helyezte előtérbe. Az ARM-os Windows RT és vele együtt a Surface sosem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, így a harmadik generációja talán már nem is fog megjelenni, ellenben a Surface Pro 3 máris kapható kereskedelmi forgalomban (júniusban jött el az ő ideje a Windows 8.1-gyel), és ezúttal már egy visszafogottabb sikernek is szemtanúi lehetünk.

Amy Hood, a Microsoft aktuális pénzügyi vezérigazgatója meglehetősen érdekes dologról számolhatott be a napokban. Hood elmondása alapján az egy hónapja elrajtolt Surface modellek máris nagyobb számban keltek el, mint az ezt megelőző Surface Pro táblagépek. Ez egyébként kicsit érdekes kijelentés, hiszen nemcsak a Pro 3 jó szereplésére, hanem az első két széria hatalmas kudarcára is szépen rávilágít. Persze ez a mostani eredmény vélhetően nem a kiskereskedelmi eladásokon alapul, hanem egyelőre csak a leszállított termékeket vették figyelembe, viszont már ez is jól tükrözi azt, hogy egyértelműen nagyobb az új gép iránt a kereslet. Na meg a Microsoftot sem kell félteni, ha az eladások felpezsdítését kell megoldani. Példának okáért olyan akciót hirdettek nemrég, hogy azonnal beszámítanak minden használt, friss MacBook Air modellt, így az új Surface Pro árából akár 650 dolláros kedvezmény is kapható. Ez a legolcsóbb gép esetében azt jelenti, hogy már mindössze 150 dollárért elvihető lenne.

A Surface Pro 3 egyébként tényleg egészen vonzó ajánlatnak ígérkezik, de minden bizonnyal sokaknak továbbra is túl magas lesz az ára, hiszen jóformán az ultrabookok között száll harcba. Bár már 800 dollártól hazavihető az alapgép, a legerősebb konfigurációk megközelítik a 2000 dollárt is. Az új Pro modell egy 12 hüvelykes megjelenítőt kapott, ami 2160 x 1440 képpontos felbontással dolgozik. Az intuitívabb kezelhetőség érdekében a vállalat egy 256 nyomásszint megkülönböztetésére képes N-Trig aktív digitális tollat is mellékel hozzá. Kapható Intel Core i3, Core i5 és még Core i7 processzorral is, a rendszermemória 4 vagy 8 GB lehet, az SSD formátumú tárhely pedig 64-től egészen 512 GB-ig skálázódhat attól függően, hogy mekkorára nyitja az érdeklődő a tárcáját. A szerkezet dupla 5 megapixeles kamerával van felvértezve, továbbá elöl, hátul egyaránt 1080p-s videózásra nyílik vele lehetőség, így egyebek mellett a videóhívások alkalmával is kiválóan szerepelhet. Asztalra letéve pedig pillanatok alatt notebook formátumúvá alakul a kijelzővédővel egybeépített gombsornak, valamint a hátlapon található támasztónak köszönhetően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward