Jó vételnek ígérkezik a ZTE Axon Max (is)

A ZTE egy újabb nívós taggal bővítette az Axon termékvonalat. A Max modell sem fog szégyent hozni a család korábbi tagjaira.

Jó vételnek ígérkezik a ZTE Axon Max (is)

A ZTE szebb napokat is megélt már, de az elmúlt hónapokban mintha valamiféle változás történt volna a színfalak mögött. A vállalat ismét kezd magára találni, most például megint egy jól sikerült okostelefonról számolhatunk be, ami a középkategória felső határán fog egyensúlyozni.

A júliusban debütált Axon család eddig három tagot számlált, most pedig itt a negyedik versenyző. Az Axon Max sajnos csak a méretét figyelembe véve nevezhető a maximumnak, ugyanis ennek az előlapját egy 6 hüvelykes megjelenítő uralja, ami példátlan az eddigi Axon modellek körében. Az okostelefon képességei már nem a legjobbak, de az árazásnál is figyelembe vette ezt a ZTE, szóval az érdeklődőknek nem lehet oka panaszra. Az alkalmazott panel AMOLED technológiával dolgozik és 1920 x 1080 képpontot sorakoztat fel, ami 367 PPI-s pixelsűrűséget eredményez. Kiváló látványvilág tárul majd minden ember szeme elé a hatalmas felületen. Az Axon Mini még a nyomások erejét is tudja érzékelni, itt azonban ilyen képességről sajnos már nem esett szó. Az eszköz az Android 5.1 operációs rendszert futtatja. A Lollipop egészen átalakult a ZTE szakembereinek keze alatt, a MiFavor 3.5 felhasználói felületnek köszönhetően számos hasznos és érdekes hozzáadott extrával fognak találkozni azok, akik egy Axon Max vásárlása mellett döntenek.

Az egész ház igazán komoly minőséget sugall, már az első kézbevételnél mély benyomást fog tenni a készülék az érdeklődőkre. Az előlapot védő üveg 2.5D oldalprofilú, a ház többi része pedig a repülőgépgyártásban is előszeretettel alkalmazott titán-alumínium ötvözetből készült. Ennek köszönhetően kellően merev lesz a mindössze 7,5 milliméter vastag, hatalmas felületű (160 x 80 mm) okostelefon. Az Axon Max tömege 188 gramm. A ZTE kettő kamerával látta el a mobilt, és mindketten 10 megapixelnél nagyobb felbontással dolgoznak. Az F/1.9-es rekeszértékű főkamerával 16 MPixeles felvételeket lehet majd megörökíteni, és kevés olyan eset lesz, mikor egy fotó nem megfelelően lesz fókuszálva, ugyanis az élesség beállításáról PDAF (fáziseltérésen alapuló) rendszer gondoskodik majd. Ha a fényviszonyok nem megfelelőek, akkor a dupla LED-es villanót fogja segítségül hívni az Axon Max, ami eltérő színhőmérsékletű egységekből áll. Az önarcképek és a videócsevegések felelőse egy 13 megapixeles kamera (F/2.2), amivel tényleg kiváló szelfiket tud majd megörökíteni a gép. Videózni minden irányba Full HD-ben lesz képes a telefon.

Az Axon Max egy Snapdragon 617 besorolású lapkával került bevetésre. A Qualcomm MSM8952 chip nyolcmagos, a big.LITTLE architektúra adja az alapját, négy 1,2 GHz-es és ugyanennyi 1,5 GHz-es Cortex-A53 feldolgozó tevékenykedik benne egy Adreno 405 IGP mellett. Az Android sebességével aligha lesz probléma, az appok javát is fürgén mozgathatja majd ez a lapka, de a komolyabb grafikát felvonultató játékok azért esetenként zavarba hozhatják. A rendszer számára 3 GB-nyi memória áll rendelkezésre, ami valószínűleg mindenre elegendő lesz a hétköznapi használat során. A háttértár 32 GB-os kapacitással szolgál a felhasználók részére, ez egy jó kiindulási alap, és tartozik még hozzá bővítési lehetőség is, ami megoldást jelent azoknak, akiknek ez a tárkapacitás mégis kevésnek bizonyulna. A telefon kapcsolati képességeiről nem esett szó, de minden bizonnyal ezen a ponton sem lesz komolyabb hiányossága. A 4G LTE modem például villámgyorsnak ígérkezik, hiszen a Snapdragon 617 a hetes kategóriába sorolható X8 LTE egységet foglalja magában. Kettő SIM kártya kezelésére lett felkészítve az okostelefon, ami így még több ember szemében lehet vonzó alternatíva – persze ez az opció egy kínai mobil esetében már nem különösebben számít meglepetésnek.

A ZTE az olyan részletekre is figyelt, mint a megfelelő hangzásvilág; erről a dedikált AK4961 DAC fog gondoskodni, ami természetesen már 24 bites támogatást nyújt. A mobiltelefon nincs híján az ujjlenyomat-olvasónak sem, ez a készülék hátoldalára, a főkamera segédfénye alá került. A keretén egy C-típusú USB csatlakozó fedezhető fel, ami most még inkább hátrány, mint előny, de ez a közeljövőben biztosan meg fog változni. Az Axon Max üzemidejére nem lehet majd panasz, hiszen egy 4140 mAh-s telep húzta meg magát a burkolata alatt, ami hosszú ideig táplálhatja a nagyra nőtt kijelzőt. A masina támogatja a Qualcomm Quick Charge 3.0 eljárást, ennek köszönhetően a gyártó elmondása alapján elegendő lesz mindössze 30 perc ahhoz, hogy az izmos akkumulátor nulláról 60 százalékos töltöttségi szintet érjen el. Széles színválasztékról nem lehet beszélni, hiszen pillanatnyilag csak az arany szerepel a gyártó kínálatában, remélhetőleg azért más árnyalatokban is bevetésre kerülhet a későbbiekben a Max.

A ZTE újdonsága már előrendelhető, és bár mindjárt itt az év vége, állítólag még idén megkezdődik a készülék forgalmazása. Az érdeklődőknek 2800 jüant, vagyis átszámítva nagyjából 430-440 dollárt kell leszurkolni az okostelefonért. Arról egyelőre nem esett szó hivatalosan, hogy Kínán túlmenően más régiókba eljut-e, és ha igen, akkor erre mikor kerülhet sor.

A vállalat az új mobil mellett bejelentette a Global VIP Passport szolgáltatást is. Ez elsősorban azokat az üzleti felhasználókat csalogathatja a ZTE-hez, akik fokozottan szeretnék biztonságban tudni az adataikat, és magát a készüléket is. A szolgáltatás keretében a ZTE kínál adatmentési lehetőséget, titkosítási opciót és az elveszett dolgok visszaállításában is lehet rá számítani, a telefont pedig kiemelt gondossággal javítják vagy cserélik egy esetleges meghibásodásnál. Ahogy arra a Global VIP Passport név is utal, ez világszerte igénybe vehető majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward