Jó hírek az ASUS háza tájáról

A vállalat a legfrissebb hírek szerint igen jól teljesít az alaplapok piacán, de az alábbiakban nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy a cég milyen újdonságok piacra dobására készül az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.

Jó hírek az ASUS háza tájáról

A vállalat a legfrissebb hírek szerint igen jól teljesít az alaplapok piacán, de az alábbiakban nem csak erről lesz szó, hanem arról is, hogy a cég milyen újdonságok piacra dobására készül az elkövetkező hetek, illetve hónapok folyamán.

Hírek az alaplapok világából

Nézzük elsőként azt, hogy milyen teljesítményt mutatott fel a gyártó az alaplapok szegmensében az elmúlt hónapok során. A cég szerint az X79-es lapkakészlettel ellátott alaplapok piacán jelenleg 70%-os piaci részesedéssel képviselteti magát, ami rendkívül jó eredmény. Ezzel egy időben a P67-es és Z68-es deszkák szegmensében is jól áll az ASUS: itt 50-60% közötti piaci részesedést tudhat magáénak, ami szintén figyelemre méltó eredmény.

A vállalat időközben már a hetes sorozatú lapkakészlettel ellátott alaplapok és az Ivy Bridge processzorok megjelenésére is készül. Az új alaplapok szállítását már február végén megkezdi az ASUS, így a pletykák által korábban említett április körüli start reálisnak tűnik, igaz, konkrét információ ebben a tekintetben továbbra sem áll rendelkezésre. Az viszont már tudható, hogy az ASUS 2011 folyamán összesen 23,5 millió alaplapot szállított le világszerte, 2012 folyamán pedig 25 millió alaplap leszállítása a cél.

Érdekesség, hogy korábban arról szóltak a hírek, hogy az ASUS az idei év első negyedévében kevesebb alaplapot gyártat majd, ám a cég illetékesei ezt nemrégiben cáfolták: állításuk szerint a raktárkészletek továbbra is normál státuszban vannak, az alaplapgyártás esetében pedig nincsenek tervbe véve korlátozások az első negyedév folyamán.

Számos újdonság készül az ASUS műhelyében

A cég a jelenleg már zajló CES alkalmával több újdonságról is lerántja majd a leplet, amelyekről az elkövetkező órákban, illetve napokban mi is beszámolunk. A CES alkalmával bemutatkozó termékek mellett több egyéb újdonság is van az ASUS tarsolyában, amelyekről későbbi rendezvények alkalmával hullhat le a lepel. Ilyen újdonság a Padfone, ami várhatóan a 2012-es Mobile World Congress alkalmával mutatkozik be, amelynek Barcelona ad helyet február huszonhetedike és március elseje között.

A harmadik negyedév folyamán, amikor a Microsoft hódító útjára indítja legfrissebb operációs rendszerét, a Windows 8-at, akkor az ASUS több olyan Windows 8 alapú tábla PC-t is bemutat majd, amelyek az Intel Clover Trail-W platformja, illetve az ARM megoldásai köré épülnek. Előbbiek esetében 599 dollárról, míg utóbbiaknál 459 dollárról indulnak majd az ajánlott végfelhasználói árak.

A hírek szerint a vállalat a kutató-fejlesztő csoportjának Androidos stábjának létszámát 300 főről 400 főre növeli, ezzel szemben a Windows-os csapat létszáma egyelőre továbbra is 150 fő marad, de a Windows 8 megjelenése után a Windows-os csapat létszámának bővítésére is lehet számítani.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward