Jó hír: olcsóbb lett néhány Nvidia videokártya

Az Nvidia ezzel a lépéssel az AMD frissen bemutatott videokártyáinak érkezésére reagál.

Jó hír: olcsóbb lett néhány Nvidia videokártya

Ahogy az a korábbi pletykák alapján várható volt, az Nvidia valóban csökkentette néhány videokártyájának árát, igaz a változás egyelőre csak három modellt érint: a GeForce GTX 660-at, valamint a GeForce GTX 650 Ti Boost 1 GB-os és 2 GB-os változatát. A lenti táblázatban összesítettük, pontosan mekkora árcsökkentést eszközölt a gyártó az említett újdonságok esetében.

Az Nvidia az árcsökkentésekkel az AMD legújabb Radeon sorozatú videokártyáinak érkezésére reagál: az árkorrekció segítségével a vállalat termékei a korábbinál versenyképesebbek lesznek a konkurens megoldásokkal szemben. Az árcsökkenés a GeForce GTX 660 esetében 50 dolláros, a GeForce GTX 650 Ti Boost 1 GB-os és 2 GB-os variánsainál pedig 20 dolláros mértékű. Az igazsághoz azért az is hozzátartozik, hogy a GeForce GTX 660 esetében egy ideje már 199 dolláros ár van érvényben, így a tényleges árcsökkentés ennél a modellnél is csak 20 dollár. A GeForce GTX 760-as és 770-es modelleknél nem tapasztalható változás, pedig erre igencsak szükség lenne, hiszen jelenlegi árazásukkal ezek a termékek nem túl versenyképesek.

Hogy az elkövetkező napok folyamán számíthatunk-e újabb árkorrekciókra? Nos, ez egyelőre rejtély, de az esély mindenképpen megvan rá, hiszen az AMD még nem dobta piacra legfrissebb csúcskártyáit, az R9-290-et és az R9-290X-et, amelyek egy picit megkavarhatják a felsőkategóriás videokártyák piacának állóvizét.

Emellett persze új Nvidia videokártyák érkezésére is számíthatunk, igaz, ezekkel kapcsolatban egyelőre még nem igazán szivárogtak ki információk.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward