Jelentősen csökkent a Microsoft Band 2 ára

A redmondiak 75 dollárral faragták lentebb a viselhető kiegészítőjük ajánlott fogyasztói árát.

Jelentősen csökkent a Microsoft Band 2 ára

A Microsoft 2014 októberében lépett be a viselhető kiegészítők piacára az egyszerűen csak Band névre hallgató eszközzel. A készülék 200 dolláros áron lépett piacra, ami meglehetősen borsos volt a tudásához mérten, de hamar csökkent ez az összeg 130 dollárra. Nos, most nagyon úgy fest, hogy a Microsoftnál már ez lesz a bevett árazási szokás.

A redmondi alakulat 2015 októberében rántotta le a leplet a Microsoft Band 2 fitneszkarperecről, és bizony eléggé magas, 250 dolláros ár kíséretében indult bevetésre az eszköz. Ezzel valószínűleg csak a vállalat legkedvesebb rajongóit tudta elcsábítani, ugyanis ilyen vételár mellett már az Android Wear rendszerű okosórák között találta magát a készülék. És, bár a Band 2 jóformán elmenne okosórának is, a tudástára azért szerényebb, mint egy olyan szerkezetnek, amin a Google operációs rendszere van jelen. No, de sebaj, ugyanis megérkezett az árvágás, amit akár már menetrendszerűnek is nevezhetünk – bár, mint az mostanra kiderült, egyelőre csak átmeneti dologról van szó, ami március 26-ig tart.

A Microsoft jelentősen, nem kevesebb mint 30 százalékkal nyomta lentebb a viselhető kiegészítőjének az ajánlott fogyasztói árát. A Microsoft Band 2 mostantól 250 dollár helyett már csak 175 dollárt fog kóstálni. Természetesen még ilyen formán is vannak erős versenyzők mellette, említést érdemel például a második generációs ASUS ZenWatch, ami mindössze 150 dolláros áron érkezett a legolcsóbb kivitelében – ez szintén októberben futott be. Viszont tényleg csak az igazán jó vételek tudnak neki keresztbe tenni, szóval így már elfogadható összegről beszélhetünk.

A Microsoft Band 2 egyébként már valóban egy vonzóra sikeredett eszköz lett, érthetjük ezt mind a kivitelezését, mind pedig a képességeit figyelembe véve is. A hajlított, kapacitív AMOLED megjelenítő (320 x 128) révén könnyű kezelni és sokféle adatot képes átadni a felhasználója számára. A kapcsolattartásra szolgáló Bluetooth 4.0 modulon felül van benne még GPS vevő is, ezáltal a viselőjének akkor sem kell magával vinnie az okostelefonját a futás, gyaloglás vagy akár kerékpározás alkalmával, ha tudni szeretné, milyen útvonalat járt be, és milyen sebességgel tette ezt meg. A Band 2 kifejezetten nagy mennyiségű szenzort vonultat fel. A megszokott dolgokon felül, így például a háromtengelyes gyorsulásmérőn és a giroszkópon kívül van még benne ultraviola-sugárzás mérő, környezeti fény szenzor, optikai pulzusmérő, galvánellenállás-mérő és figyelemmel tudja követni a bőrfelület hőmérsékletét, valamint még a légnyomást is. A Band 2 nincs híján a mikrofonnak sem, ezáltal hangutasításokat lehet vele adni a mobiltelefon számára.

A Microsoft Band 2 árcsökkentése most még csak egy limitált időszakra érvényes, egészen pontosan március 26-án áll vissza a Microsoftnál a magasabb ár, de a kereskedőknél már aligha fogják az eredeti szintre növelni az érte elkért összeget. Ráadásul a korábban látottak alapján nem zárható ki annak a lehetősége sem, hogy hamarosan állandósulni fog az árcsökkentés a vállalat részéről. A mostani árcsökkentés világszerte érezteti majd a hatását, de ehhez egy kis idő biztosan kelleni fog.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward