Jelentős változáson esett át a Duolingo, érdemes frissíteni

A nyelvtanulásra szolgáló alkalmazás a változásoknak köszönhetően több embert foghat meg, és mélyebb tudás elsajátítására is alkalmas lesz a fejlesztők szerint.

Jelentős változáson esett át a Duolingo, érdemes frissíteni

Története talán legnagyobb frissítésén van túl a Duolingo. A nyelvek elsajátítására szolgáló program rendkívül nagy népszerűségnek örvend, de nem minden felhasználót tud egyformán rabul ejteni. A mostani változtatások azt a célt szolgálják, hogy olyanok is örömüket leljék benne, akik nem az alapok megszerzésére törekednek. Olyan fejlesztéseket vezetett be a Duolingo, amivel mindenki jól járhat.

Galéria megnyitása

A nyelvtanulásra szolgáló applikáció óriási bázissal rendelkezik. A vállalat hivatalos honlapján szereplő információk szerint a regisztráltak száma meghaladja 200 milliót. Ráadásul az emberek aktívan használják az applikációt, ennek eredményeként a megoldott feladatok száma meghaladja a 7 milliárdot havi szinten vizsgálva. Viszont azt is el kell itt mondani, hogy korábban sokkal dinamikusabban nőtt a tanulók létszáma, továbbá a visszajelzések egyértelműen arról tanúskodnak, hogy azok, akik az alapszintű tudást elsajátítják, jó eséllyel hamar tovább állnak, mert nem állít eléjük újabb célokat a rendszer. Nem nehezednek a feladatok, és nincs mit elérni a leckéknél, csak amikor visszaesik valamiből a tudásszint. Ez viszont most megváltozik.

A Duolingo lerántotta a leplet a Crown Levels-ről, vagyis a koronaszintekről. Ettől kezdve a végigvitt nyelvleckéken belül nem lesz elegendő néhanapján lefutni 1-2 gyakorlókört a legmagasabb szint megtartásához, hanem az eddiginél keményebb munkával lehet majd egyáltalán megszerezni a maximális tudásszintet, és ennek a fenntartása is több odafigyelést fog igényelni. Összesen öt koronaszint van, és leckétől függően 36-40 gyakorlósort kell megoldania ahhoz, hogy valaki feltornázza a mutatóját a csúcsra. A koronaszint minden nyelvlecke mellett jól láthatóan szerepel. Ennek a mutatónak a célja nemcsak az, hogy a felhasználók több időt töltsenek az alkalmazásban, hanem az is, hogy a sok gyakorlással valóban mélyebb tudásra tegyenek szert. Minél magasabb szintre lép az ember, annál nehezebb feladatokat kell majd abszolválnia. A koronaszintek jobban mutatják majd a valós képességeket, mint az eddigi rendszer – állítja a Duolingo.

Galéria megnyitása

Akik nem most kapnak kedvet az alkalmazáshoz, hanem eddig is használták a programot, azok azt tapasztalják majd, hogy a már végigvitt nyelvleckék a frissítést követően hármas szintre fognak besorolni az ötből. Ha sokáig nem gyakorol a felhasználó, akkor a koronaszintek szép lassan vissza fognak esni, de sok munkával ezeket a mutatókat persze fentebb lehet majd vinni. Fontos elmondani a koronaszintek kapcsán, hogy ez az újítás semmilyen szinten nem fogja majd azt gátolni, hogy új típusú feladatokba kezdjenek az emberek egy adott lecke végigzongorázását követően. Ahogy eddig, úgy ezt követően is gyorsan lehet majd előre haladni a teljesen új tudásanyagok felé. Tehát a koronaszintek megjelenése csak egy plusz lehetőség leginkább azoknak, akik már nem találnak kihívást az eddigi rendszerben.

Galéria megnyitása

A Crown Levels debütálása mellett a Duolingo azt is elmondta, hogy újfajta feladatokkal is számolnia kell a felhasználóknak. A fejlesztők olyan újdonságokat vezettek be, amelyeknek köszönhetően az alkalmazás az eddiginél nagyobb hangsúlyt fektet majd a hallgatásra és a kiejtésre. Teljesen újnak ígérkezik az a feladattípus, melynek keretében a tanulók a speciális hangok képzését gyakorolhatják fonetikus példákkal, és már lesz olyan feladat is, ahol a program által felolvasott szöveg szavait kell a hallott sorrendbe rakni a megadott szókészletből – ez a fordítási feladat kapcsán már ismerős lehet a rutinos Duolingózóknak. Végül szövegértéssel kapcsolatos újdonságra is számítani kell, ez már nem egy-egy szóra fog koncentrálni, hanem azt hivatott kideríteni, hogy az emberek valóban értik-e az adott szöveg tartalmát.

A Duolingo minden felületen megkapja a most bevezetett újításokat. A mobilos alkalmazást éppen ezért minél előbb érdemes frissítenie a felhasználóknak az Android és az iOS operációs rendszerű eszközök esetében is.

Duolingo: Android | iOS

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward