Jelentős frissítést kapott a Samsung Gear S2

A Value Pack nagyon sok változást hoz a készülék életében, ami így kényelmesebben és gyorsabban kezelhető lesz, valamint több információval tud majd szolgálni.

Jelentős frissítést kapott a Samsung Gear S2

A Tizen operációs rendszert futtató Samsung Gear S2 okosóra hamarosan egy éves lesz, de ennek ellenére a vállalat töretlen lelkesedéssel támogatja. Ezúttal egy olyan frissítés érkezéséről számolhatunk be, ami a Value Pack nevet viseli, ez több ponton és szempontból is jó hatással lesz a készülékre.

Az órafelületekkel kapcsolatban több dolog is változott. A dél-koreai szakemberek könnyebbé tették a digitális számlapok kezelését, letöltését, beállítását. Eddig ezekhez a műveletekhez javarészt az okostelefonra telepített Samsung Gear alkalmazásra volt szükség, mostantól ezeket már direktben a Gear S2 óráról is meg lehet csinálni. Sőt mi több, az ajánlott applikációk letöltésére is mód lesz mostantól ugyanígy. A vállalat elmondása szerint ennek a lépésnek köszönhetően sokkal jobb élmény lesz használni az okosórát, hiszen nagyobb szabadságot élvezhetnek majd a felhasználók, és eleve egyszerűbb, kényelmesebb és gyorsabb lesz újdonságokat „begyűjteni” az eszközre.

Az első dolog, amit az emberek meglátnak egy okosórán, az órafelület, és éppen ezért ennek a testreszabhatósága nagyon fontos már az első okosórák megjelenése óta. A Samsung is tisztában van ezzel, és most egy olyan újítást vezetett be ezen a területen, amivel tényleg egyedivé lehet majd tenni a digitális számlapokat. A Value Pack telepítését követően az emberek a saját fotóikat, vagy tetszőlegesen letöltött képeiket is betehetik ide, melyek ráadásul váltakozhatnak is, szóval élő háttérként funkcionálnak a karórán. És még szintén ide tartozik az is, hogy az alapértelmezett órafelület kialakítható lesz néhány egészen feltűnő színvilágú gyűrűből is.

A frissítést követően a Gear S2 még jobban tudja majd segíteni a felhasználókat azzal, hogy automatikusan figyeli a kondíciójukat, illetve nyomon követi az alvási ciklusaikat – már amennyiben éppen éjszaka, az ágyban is viselik az okosórát. Ebben a funkcióban továbbra is az S Health alkalmazás lesz az érintett. Az emberek eddig is megoszthatták az eredményeiket másokkal, azonban ettől kezdve még egyszerűbb lesz ez, hiszen azonnal az okosóráról lehet posztolni a példának okáért a Facebookra az útvonalakat, edzéseket. Kényelmesebbé vált a kapcsolatok használata is, mivel már alkalmazásból és widgetből is el lehet majd ezeket érni, plusz azonnal adott az opció hívást indítani vagy üzenetet küldeni – az üzenet pedig általában gyorsan meglesz, hiszen a leggyakoribb dolgokat előre be lehet táplálni a rendszerbe, ha pedig nem ilyenről van szó, lehet diktálni a sorokat.

És ha már a hangfelismerésnél járunk, az S Voice szolgáltatás is javult. Az S Voice kapott az indítás mellett egy szüneteltetés, egy lejátszás és egy megállítás gombot is. További újdonság itt, hogy amennyiben nincs olvasatlan üzenet, de a felhasználó mégis azt kérdezi az órától, hogy van-e valami friss tartalom, akkor az S Voice automatikusan vissza fog jelezni, hogy nincs, de azért megnyissa-e az üzenetkezelő alkalmazást. Már egyébként folyamatosan kirajzolja majd a hangalapú asszisztens a felhasználó szavait, miközben mondja azokat. Ennek igazából annyi a jelentősége, hogy rögtön látni fogja az ember, ha valamit rosszul „hallott” a szerkezet.

Az eddigi változásokon felül kisebb módosítások is történtek a Gear S2-re szabott Value Packban. A cél szinte minden fejlesztésnél az volt, hogy az okosóra még több információval tudjon szolgálni. A naptárban például azonnal lehet majd látni már a havi nézetben is, hogy mely napokon esedékes valamilyen előre bejegyzett tennivaló, ezekhez a napokhoz egy zöld pöttyöt pakol az eszköz. Az időjárási adatokat szállító programban meg fog jelenni, hogy milyen erősségű UV sugárzást lehet várni, és ennek megfelelően lesz érdemes naptejet választani, illetve a napon tartózkodni – ez a régióktól függően eltérhet. A világóra pedig a frissítés után megjeleníti majd például, hogy mikor van a napfelkelte és persze a napnyugta, mekkora az időbeli eltérés kép kiválasztott időzóna között, listanézetben meg kiírja, hogy mennyi a differencia a nappalok és az éjszakák hossza között.

Végül a Samsung könnyebbé tette a segítségkérést a vállalat szakembereitől. A Samsung Gear alkalmazáson belül megjelent egy új funkció, ami a „Contact Us”, vagyis kapcsolatfelvétel velünk néven fut, így igazából minden felhasználónak egyértelmű lesz, hogy mire is való ez. Elég egy érintés ettől kezdve, és azonnal kapcsolatot lehet létesíteni a fogyasztói központtal, ahol minden tulajdonos kérdésére igyekezni fognak válaszolni a gyártó munkatársai.

A frissítést a felhasználók a megszokott módon telepíthetik. A művelet a Samsung Gear alkalmazás segítségével végezhető el, aminek ez idő alatt természetesen szinkronban kell lennie a Gear S2 okosórával. A Value Pack telepítése nem vesz hosszú időt igénybe, és tekintve, hogy milyen sok újdonságot hoz, érdemes lesz minél hamarabb alkalmazni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward