Játszva fogyni

A Nintendo Wii Sports nevű játékcsomagjának rendszeres használatával játszva dobhatjuk le felesleges kilóinkat. Ezt állítja legalábbis egy amerikai játékrajongó, miután egy hat hétig tartó játék-kúra hatására jelentősen csökkent testtömege.

Játszva fogyni

A 25 éves Mickey DeLorenzo 2006. december 3-án kezdte el rendhagyó fogyókúráját. Tervei szerint január 15-ig, azaz hat héten keresztül minden nap fél órát játszott a Wii Sporttal. Ezen időszak alatt semmit sem változtatott étkezési szokásain, vagy életvitelén. Az egyetlen változás a napi harminc perc játékszünet beiktatása volt. És az eredmény: a fiatalember testsúlya 82 kg-ról 78 kg-ra, a testtömeg indexe (BMI), vagyis a magasság és testtömeg aránya pedig 25,2-ről 24-re csökkent. Egy fitness guru megállapította, hogy Mickey testzsír tömege 2 százalékkal csökkent a kúra alatt.

A WiiNintendo.net weboldalon Mickey közzétette az eredményeit. A testtömegét mutató grafikonon világosan látszik, hogy a karácsonyi ünnepek alatt felszedett némi súlyt, összességében azonban jól jött ki az ünnepi időszakból, ugyanis egy hét alatt leadta a súlygyarapodást. További egy hét múlva már nyoma sem látszott az ünnepi kalóriabombák hatásának.

Nincs ebben semmi meglepő. A Reg Hardware’s Wii cikkében már korábban is olvashattuk, hogy a Wii Sports célja az, hogy tetőtől talpig átmozgassa az embert. Alaposan meg is izzadtunk, amikor kipróbáltuk. A napi fél óra „edzés” hasonló hatással van a szervezetre, mint ugyanennyi torna vagy futás. Az eddig ellustítónak, jellemrombolónak gondolt videojátékokról azért jó tudni, hogy áldásos hatásai is vannak.

Már csak azt várjuk, hogy mikor perli be valaki a Nintendo-t azért, mert nem tüntették fel a dobozán, hogy a rendszeres játék hatására csont és bőr lesz az ember.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward