Játékosoknak szánja legújabb monitorait az ASUS

A két új monitor IPS panellel érkezik: az egyik UHD, a másik pedig WQHD felbontást alkalmaz, felszereltség tekintetében azonban egyikre sem lehet panasz.

Játékosoknak szánja legújabb monitorait az ASUS

Az ASUS tekintélyes monitorkínálata két új taggal bővült, amelyek mindketten IPS alapokon nyugszanak: az egyik a RoG Swift PG27AQ, a másik pedig az MG279Q típusjelzést viseli. Kezdjük a sort előbbivel, ami több szempontból is különleges.

A RoG soroaztot erősítő RoG Swift PG27AQ modell minden fontos paraméterrel rendelkezik, ami segít a figyelem felkeltésében: a 27 hüvelykes képátlójú újdonság IPS panel köré épül, UHD natív felbontás mellett üzemel, sőt, még G-Sync támogatást is kapott. Ugyan a PG27AQ támogatja az Nvidia dinamikusan változó képfrissítési rátát kínáló eljárását, az ASUS közleménye nem árulja el, a termék pontosan mely frekvenciatartományon belül üzemel, de a CES 2015 alkalmával kiállított példány adattáblájáról minden fontos részlet kiderül.

Sajnos ebben az esetben a maximális képfrissítési ráta 60 Hz – nem úgy, mint az ASUS RoG Swift PG278Q esetében, amely 144 Hz-es maximális képfrissítési rátát kínál. Utóbbi persze nem IPS, hanem TN panelt és alacsonyabb, 2560 x 1440 pixeles natív felbontást alkalmaz. Ez persze aligha baj, hiszen manapság a felsőkategóriás gamer konfigurációknál is problémát jelent a 60 FPS-es szint folyamatos tartása 4K-s felbontás alkalmazása mellett. Maga az IPS panel egyébként 178 fokos betekintési szögek mellett üzemel, 3840 x 2160 pixeles natív felbontása mellé pedig 300 cd/m2-es maximális fényerősség jár. A videó kimenetek között ezúttal egyetlen DisplayPort csatlakozó árválkodik. A kijelző egy remek testre szabhatóságot biztosító állványon kapott helyet, de igény esetén falra is szerelhető, mivel rendelkezik VESA támogatással.

A másik új monitor, azaz az MG279Q modell már nem a RoG arénában versenyez. Ez a példány szintén 27 hüvelykes képátlójú, IPS alapokon nyugvó LCD panelt kapott, ám natív felbontása már nem UHD, hanem csak 2560 x 1440 pixel. Ennél a modellnél már nincs G-Sync támogatás, a képfrissítési ráta azonban a 120 Hz-et is elérheti, ami nagyon jól hangzik – különösen egy IPS alapú panel esetében. Meglepetés, hogy a repertoárban G-Sync helyett Adaptive Sync támogatást találunk, amelynek köszönhetően megfelelő, FreeSync támogatással ellátott Radeon sorozatú videokártya alkamlazásakor a képfrissítési ráta dinamikusan változik. Az IPS panellel szerelt kijelző 1000:1 tipikus kontrasztaránnyal és 300 cd/m2-es maximális fényerősséggel büszkélkedik.

Az 5 ezredmásodperces válaszidő mellett üzemelő panel mellé egy DisplayPort, egy Mini-DisplayPort, illetve két HDMI és egy MHL 2.0 videó bemeneteket kapunk, plusz egy kétportos USB 3.0-s hub is jelen van a fedélzeten. A kijelző körül vékony káva fut körbe, a gyári állvány pedig minden irányban állítható, sőt, igény esetén a monitor falra, vagy tartókonzolra való felszerelésére is van mód, hála a VESA támogatásnak. Az OSD mindkét modellnél könnyen kezelhető joystick segítségével hívható elő.

Arról egyelőre nincs hír, hogy a két új ASUS monitor pontosan mikor kerül az üzletek polcaira, mint ahogy az is rejtély, mennyibe kerülnek majd.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward