Játékfelvevő és streamelő funkcióval bővült az Intel szoftvercsomagja

Az újítás kétségkívül hasznos, de igazán nagy jelentősége majd az érkező Intel videokártyák mellett lesz.

Játékfelvevő és streamelő funkcióval bővült az Intel szoftvercsomagja

Az Intel fejlesztőcsapata egy új funkcióval bővítette a HD Graphics drivertől leválasztott Graphics Command Center appot, ami a Microsoft Store-ból tölthető le. Lényegében arról van szó, hogy innentől kezdve az Intel iGPU-val szerelt rendszerek tulajdonosai is készíthetnek játékfelvételt, illetve játékstreamet a gyártó által mellékelt szoftvercsomaggal.

Eddig ilyesmire csak az AMD és az Nvidia videokártyáihoz járó AMD ReLive és Nvidia GeForce Experience Share segítségével volt lehetőség, most azonban már a kékek is kínálnak hasonló funkciót. Ez persze nem is meglepő, hiszen elvileg idén júniusban érkeznek az Intel videokártyái, amelyek a játékosokat veszik célba, és amelyekkel minden bizonnyal ez az új funkció is zökkenőmentesen együtt fog működni.

A jelenleg még csak béta változatban elérhető Graphics Command Center elég sokféle beállítási lehetőséget kínál, ahogy azt megszokhattuk. Az adott játékmenetet rögzíthetjük adattárolóra, de akár stream formájában is megoszthatjuk a különböző stream oldalakon, valamint akár a közösségi oldalakon is. A felvétel esetében beállíthatjuk a felbontást, a fájlformátumot, valamint még a bitrátát is, azaz szinte mindent tud már most is az alkalmazás, amire leginkább szükség lehet. Igény esetén az egérmutató megjelenítése és elrejtése is beállítható.

Galéria megnyitása

Az új funkció kétségkívül üdvözlendő, hiszen sokan játszanak kompromisszumos beállítással az Intel HD Graphics iGPU-val ellátott rendszereken is, igaz, jellemzően csak alkalmi játékosokról van szó. Ők mostantól élvezhetik a játékfelvételben és játékstreamelésben rejlő lehetőségeket, de igazán nem is ők, hanem a később érkező Intel videokártyák leendő tulajdonosai profitálhatnak majd e szolgáltatásból, ugyanis a dGPU-val felszerelt kártyák várhatóan sokkal jobb teljesítményt nyújtanak, mint a gyengécske iGPU-k.

Az érdeklődők a Microsoft Store kínálatából tölthetik le a béta státuszú Graphics Command Centert, méghozzá innen (magyar), vagy innen (angol). Azt viszont ki kell emelni, hogy használatához legalább 1709-es verziószámú Windows 10 kiadásra, illetve legalább 6. generációs Intel Core, Pentium vagy Celeron sorozatú processzorra van szükség.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap