Januárban jöhet a Nokia 9

Januárban jöhet a Nokia 9

A Nokia 9 napjaink legrégebb óta várt okostelefonja, ezt minden további nélkül kijelenthetjük, és egyre több jel utal arra, hogy már nem kell sokat aludni az érkezéséig. Ezúttal egy orosz szaklap számolt be több névtelen forrás alapján friss információkról az eszközzel kapcsolatban.

A HMD Global soron következő zászlóshajója gyakorlatilag a Nokia 8 Siroccót fogja leváltani, és egyre biztosabb, hogy ezúttal a Pure View jelző fogja követni a mobil nevét. A Nokia 9 Pure View a kiszivárgott képek és a pletykák szerint nem kevesebb mint öt darab különböző kamerával lesz felvértezve. A szenzorok képességeiről egyelőre nem szólt a fáma, viszont a kör alakban elrendezett egységek mellett még azt is el tudjuk mondani, hogy lesz egy erőteljes LED-es villanója, és vélhetően egy infrás AF támogatást nyújt egységgel is számolni lehet. Az okostelefon előlapján pedig egy 12 MPixeles megoldás bukkanhat majd fel a szelfik megörökítése és videocsevegések bonyolítása alkalmára.

Eddig szinte mindig azzal került szóba a Nokia 9, hogy nem éppen szokványos kamerarendszer vonultat majd fel, viszont az orosz forrásból most olyan híreket is lehet hallani, hogy nem ez lesz majd az egyetlen érdekessége a terméknek. A Nokia Anew úgy fogalmaz, hogy „sok meglepetés” kerülhet szóba a bejelentés során. Szóval előre láthatólag annak sem kell majd szomorkodnia, akit a speciális kamera nem különösebben hoz lázba, mert mással is villanthat a gépezet. Az oroszok birtokába jutott információk szerint január legutolsó hetében kerülhet majd reflektorfénybe a készülék, vagyis a HMD Global teljesen elszeparálja a rajtot a CES-től és az MWC-től is. A mobil a napokban az Instagramon is felbukkant; egy olyan képet posztolt a Review1st néven futó oldal, amelyen ugyanúgy néz ki a vas, mint az eddigi rendereken. És persze ez is csak egy számítógéppel előállított ábra, de már valós környezetbe helyezve. Friss részleg nem figyelhető meg az alábbi, Instagramról származó képen.

Galéria megnyitása

Az okostelefon az előzetes hírek szerint 5,99 colos panellel jöhet, amin 2960 x 1440 képpontos felbontás rajzolódik majd ki. A szerkezet minden bizonnyal a Qualcomm Snapdragon 845 mobilplatformra fog épülni, és a lapka mellett lehet a motorterében 8 GB-nyi rendszermemória, valamint 128 GB-nyi tárkapacitás, ami igény szerint bővíthető majd – a RAM és a háttértár tekintetében egyéb konfigurációk is felbukkanhatnak. A kamerarendszerről már fentebb szóltunk, ezeken felül olyan információt lehet még hallani, hogy a burkolata vízálló lesz, egészen pontosan IPx8 előírásoknak megfelelően bírni fogja a vízben. Egy 4150 mAh-s akkumulátor kerülhet a hátlap alá, és ha tényleg így alakul, akkor az üzemidejével biztosan ki tud majd emelkedni a tömegből.

Kíváncsian várjuk, hogy milyen egyéb meglepetéseket tartogathat még a Nokia 9 azon túl, hogy remek képalkotókat fog felvonultatni, és jó lehet a futási teljesítménye. Az biztos, hogy erre a mobilra már extrák nélkül is nagy figyelem fog irányulni a rendkívül hosszú várakozási időből fakadóan.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap