Január végén jön az iPad 3?

Az Apple a vártnál hamarabb dobaj piacra harmadik generációs tábla gépét, az iPad 3-at? Nos, a jelek szerint nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet, ugyanis a DigiTimes ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az iPad 3 már január 26-án hódító útjára indulhat.

Január végén jön az iPad 3?

Az Apple a vártnál hamarabb dobhatja piacra harmadik generációs tábla gépét, az iPad 3-at? Nos, a jelek szerint nagyon úgy tűnik, hogy ez a helyzet, ugyanis a DigiTimes ipari forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy az iPad 3 már január 26-án hódító útjára indulhat.

A jelenlegi pletykák szerint kétféle iPad 3-as tábla PC kerül majd forgalomba, amelyek mindketten 9,7 colos képátlójú, hatalmas pixelsűrűségű LCD panelt tartalmaznak. A 2048 x 1536 pixeles natív felbontás mellett üzemelő LCD érintőkijelző mellett négy processzormaggal ellátott Apple A6-os SoC is jelen lesz a termékekben. Hogy mégis mi lesz a különbség a két modell között? Erre sajnos nem tértek ki a források, de valószínűleg nem tévedünk sokat, ha azt tippeljük: az egyik példány csak WiFi támogatással rendelkezik majd, míg a másikban a WiFi mellett 3G támogatás is lesz.

Ahogy az lenni szokott, az új iPad megjelenésével előző generációs társának ára mérséklődik: a termék ajánlott végfelhasználói ára a legtöbb spekuláció szerint a Kindle Fire szintjére, azaz 199 dollár körüli árszintre fog zuhanni (ez speciel túl alacsonynak tűnik, nem valószínű, hogy így lesz). Az ipari források – amik nem mások, mint az Apple gyártópartnerei - ezzel egy időben azt állítják, hogy az iPad 2-re leadott rendelések mennyisége csökken.

A fentiekből kiindulva úgy tűnik, hogy az iPad 2 nem lesz egy permanens ellenfél a Kindle Fire számára. Korábban az Apple az iPad 2 megjelenésekor csökkentette első generációs társának árát, ám az olcsó készülékek csak addig voltak forgalomban, amíg a raktárkészletek kitartottak. Jó eséllyel az iPad 2 esetében is ez lesz majd a helyzet.

A jelek szerint nem is a „jóárasított” iPad 2-vel, hanem egy másik termékkel próbál majd harcba szállni az Apple az olcsó tábla PC-k piacán, ahol jelenleg a Kindle Fire a király. A korábbi pletykák szerint a következő év folyamán érkezhet egy 7,85 colos képátlójú érintőkijelzővel ellátott „mini” iPad, amely már borsot törhet az Apple az Amazon orra alá.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward