Izzadni fog a GPU az új 3DMark egyik tesztjében

A Time Spy teszt nem lesz kispályás: ötször komolyabb GPU terheléssel dolgozik majd, mint a 2013-as 3DMark Fire Strike tesztje, ami már alapból is elég kemény.

Izzadni fog a GPU az új 3DMark egyik tesztjében

A Futuremark szoftverfejlesztői már gőzerővel készítik a 3DMark sorozat legújabb tagját, ami a friss információk szerint rettentő komoly terhelést ró majd a GPU és a rendszer vállára.

A következő generációs, egyelőre konkrét nevet még nem viselő 3DMark egyik GPU izzasztó tesztje a Time Spy lesz, ami egy múzeumban játszódik. A teszt rengeteg látványos világítás-effektet alkalmaz, extraként pedig a korábbi 3DMark kiadások egyes játékjeleneteiben található tárgyak is feltűnnek benne, méghozzá miniatűr kiállítási tárgyak formájában.

A Galax kínai rendezvényén már megmutatták, hogyan fog kinézni a teszt – a bemutatón készül videó az alábbiakban tekinthető meg:

A Time Spy teszt a dolgok jelenlegi állása szerint 1080p-s, 1440p-s vagy 4K-s felbontásban futhat le, GPU terhelés tekintetében pedig ötször komolyabb lesz, mint a 2013-ban kiadott 3DMark DirectX 11-es Fire Strike tesztje – azaz sokkal jobban megizzasztja a GPU-t. A teszt lefuttatásához 64-bites Windows 10 operációs rendszerre lesz szükség, ugyanis alapfeltétel a DirectX 12-es API megléte, valamint VRAM-ból is legalább 2 GB-nyi kell majd.

Az új 3DMark a tervek szerint a következő év első negyedévében mutatkozhat be, így a megjelenés időpontjának közeledtével remélhetőleg további részletek is napvilágot látnak majd vele kapcsolatban.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward